Gemeente Tiel


Minister Vogelaar bezoekt Vogelbuurt Tiel

Nadat minister Vogelaar van Wonen Wijken en Integratie de afgelopen maanden verschillende wijken en buurten bezocht in grote steden, komt de minister nu voor een werkbezoek naar de Vogelbuurt in Tiel Oost. Het bezoek is op zaterdag 23 juni 2007 van 10.45 tot 12.15 uur. Burgemeester De Vreeze en gedeputeerde Peters van de provincie Gelderland vergezellen de minister bij het bezoek.

Tiel kent geen achterstandswijken en dat wil het gemeentebestuur graag zo houden. Om te zorgen dat Tiel nooit op de lijst van 40 zal voorkomen, zijn forse investeringen nodig in de wijken/buurten. Zowel in de fysieke als in de sociale omgeving, als ook in de samenwerking met alle partijen, inclusief bewoners. Alleen dan kunnen alle partijen samen zorgen dat het goed (samen) wonen blijft in de Tielse buurten.

In het kader van het Tiels Stedelijk Ontwikkelingsbeleid investeren gemeente én provincie in Tiel Oost, met speciale aandacht voor de Vogelbuurt. Deze buurt, gebouwd in de jaren zestig, is aan een opwaardering toe. Er is weinig ruimte voor groen en spelen. Een deel van de woningen is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Het woningbestand is ook tamelijk eenzijdig (eensgezinswoningen), woningen voor starters en senioren ontbreken. De woningcorporaties SCW en SVT bekijken de toekomstmogelijkheden van hun woningbestand. Ook de bergingen en de achterpaden worden hierin meegenomen.

De gemeente gaat op een aantal plaatsen in de buurt de riolering vervangen. Ook zoeken gemeente, woningcorporaties en andere partijen samen naar mogelijkheden om het groen, parkeergelegenheid en speelvoorzieningen in de Vogelbuurt te verbeteren. De verschillende werkzaamheden zullen zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd. Onderzocht wordt ook of een Brede School een plek kan krijgen in de buurt.

De gemeente heeft de minister uitgenodigd voor het bezoek en zal haar daarin vragen om de samenwerking en voortgang van de plannen in de Vogelbuurt te volgen. De minister bezoekt enkele plannen uit de Tiel Oost Methode, waarna zij door de Vogelbuurt wordt rondgeleid door leden van Bewonersbelangen Vogelbuurt en in gesprek gaat met enkele buurtbewoners. Ook praat zij met vertegenwoordigers van de organisaties die in Tiel Oost en de Vogelbuurt met elkaar samenwerken.

Lees meer informatie over de Tiel Oost Productie

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 19 juni 2007