Gemeente Oirschot

Brandweer Mierlo organiseert Hoofdklasse- wedstrijd

In het voorjaar zijn diverse brandweerkorpsen in de weer geweest om zich voor te bereiden op de ABWC- wedstrijden, die in de provincies georganiseerd worden. Een van de voorronden voor een finaleplaats om het Nederlands Kampioenschap Hoofdklasse wordt dit jaar gehouden in de Gemeente Geldrop-Mierlo. Zaterdag 23 juni treedt de organiserende Brandweer Mierlo als gastheer op voor de zeven deelnemende korpsen uit de provincie Noord-Brabant.

Deelnemende korpsen
Tot de deelnemende Brandweerkorpsen behoren: De Mierden, Bakel, Best, Hapert, De Beerzen, Diessen en Waalwijk. Zij binden zaterdag de onderlinge strijd aan voor een hoge klassering in de Hoofdklasse. In de Hoofdklasse is steeds sprake van een brand met slachtoffers en/of hulpverlening. Bij de brandweerkorpsen gaat het erom het zware karwei binnen een uur te klaren. Tijdens het spelen let de jury ook nog eens op een aantal belangrijke aspecten waaronder (eigen) veiligheid, tactiek, discipline en vaardigheden.

Wedstrijd bijwonen
De wedstrijden hebben als doel `het verhogen van de geoefendheid van de deelnemers'. De branden of ongevallen worden zo realistisch mogelijk nagebootst. Voor het publiek een uitgesproken gelegenheid om de geënsceneerde brand en/of ongeval van nabij bij te wonen. Wilt u deze wedstrijd bijwonen, dan dient u zich op die dag te melden bij de Brandweerkazerne aan de Vesperstraat 33 te Mierlo. U krijgt daar de benodigde instructies en de locatie waar de `brand of ongeval' plaatsvindt. De ABWC- wedstrijden vangen aan vanaf zeven uur 's morgen tot 's middags half zes.
Om 19.30 uur verricht burgemeester mevrouw R. Donders- de Leest van de gemeente Geldrop-Mierlo de prijsuitreiking in de kazerne van de Brandweer Mierlo.