Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Doe Effe Chill op Vreewijk Festival

Eindelijk is het zover! Aanstaande zaterdag 23 juni vindt tijdens het Vreewijk festival op de Valkeniersweide (Vreewijk) het evenement Doe Effe Chill, Pimp My Block plaats, van 12.00 tot 17.30 uur.

Nationale Jeugdraad
Doe effe Chill vloeit voort uit het project Pimp my Block van de Nationale Jeugdraad.

Wijk pimpen
Vorig jaar konden jongeren uit Vreewijk ideeën inleveren om hun wijk te pimpen. Anil (16) had het beste idee en won 5.000 euro om zijn initiatief uit te voeren. Onder begeleiding van de Nationale Jeugdraad en Stichting Welzijn Feijenoord zette hij samen met vrienden het evenement op.

Multicultureel festival
Anil won in 2006 de Pimp my Block-Award met het idee om een multicultureel festival te organiseren. Anil vindt dat er teveel vooroordelen zijn en dat allochtonen te vaak worden beschuldigd niks probleemloos op te kunnen lossen. Hij wil met dit festival graag het tegendeel bewijzen, waar mensen uit verschillende culturen bij elkaar komen.

Programma
Er zijn optredens van DJ Bridi, de hip-hoppers Hart van Zuid, Billalie, APPA en Tuigcommissie; verder de dansgroep De Brink, folklore en brassbandmuziek. Daarnaast is er ook een voetbaltoernooi en zijn er diverse kraampjes met lekkere hapjes. De toegang is gratis. Kijk ook op www.pimpmyblock.nl en www.jeugdraad.nl.