Landelijke aandacht voor Drinkwater

20.06.2007 / 18:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vewin

Vewin

http://www.vewin.nl

WEEK VAN HET WATER 2007, Water beweegt je

De Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin organiseren van 23 juni tot 1 juli voor de derde keer de Week van het Water. Het Nederlandse drinkwater behoort tot het beste van de wereld. Jaarlijks produceren de waterbedrijven 1,2 miljard m3 drinkwater. De gemiddelde Nederlander gebruikt 124 liter per dag.

Zuiver en betrouwbaar drinkwater is een van de bouwstenen van een gezonde leefstijl. Ook bewegen speelt daarbij een belangrijke rol. Om het belang van water drinken en voldoende beweging voor een gezonde leefstijl te onderstrepen, is voor het thema gekozen: Water beweegt je.

Activiteiten tijdens de Week van het Water
De drinkwaterbedrijven organiseren vele activiteiten voor jong en oud. Deze staan in het teken van water en bewegen, zoals wandel- en fietstochten door waterwingebieden, ondersteuning bij sportevenementen, een spectaculaire show waarin dans en water centraal staan en een 12 minuten-sportdag. Informatie over de regionale en landelijke activiteiten staat op de website www.weekvanhetwater.nl

De eerste regionale activiteiten van de drinkwaterbedrijven starten op zaterdag 23 juni. De officiële opening van de Week van het Water vindt plaats op het strand van Scheveningen op maandag 25 juni om 14.00u.


- Einde bericht -