Stichting Aids Fonds

AmsterdamDiner

23-06-2007

Het AmsterdamDiner, een jaarlijks door de stichting AmsterdamDiners georganiseerd evenement, heeft tot doel de hiv/aids-problematiek in het bedrijfsleven bespreekbaar te maken en projecten van het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! te steunen. Het diner heeft zich sinds 1992 ontwikkeld tot een van de meest gewaardeerde 'charity diners' in Nederland Met name vanwege de balans tussen kwalitatief hoogstaand entertainment en aandacht voor het goede doel. De 14 edities hebben samen 2.190.000 opgebracht voor de aidsbestrijding.

De Grote Onderneming
Sinds enkele jaren neemt De Grote Onderneming (DGO) het intitaitief tot het AmsterdamDiner. DGO is een platform van maatschappelijk geëngageerde bedrijven die actief bijdragen aan de mondiale strijd tegen aids. DGO steunt projecten in ontwikkelingslanden met financiële en praktische hulp. Ook biedt zij de deelnemende bedrijven inspiratie en een unieke netwerkmogelijkheid. De Grote Onderneming is een initiatief van de Stichting AmsterdamDiners en het Aids Fonds.

Locatie
Het AmsterdamDiner vond de eerste vijf jaar plaats op de Dam. Door de groeiende belangstelling werd uitgeweken naar de Gashouder op het terrein van de voormalige Westergasfabriek, waar het Diner twee maal werd georganiseerd. Van 2000 tot 2002 vond het Diner plaats in The Amsterdam Convention Factory. Sinds 2003 werd de Heineken Music Hall ter beschikking gesteld aan het AmsterdamDiner.