Dexia Bank


vlag uit

Dexia Tower steekt Luxemburgse, Franse en Belgische vlag uit

21/06/2007

De bankgroep Dexia is wereldwijd in meer dan dertig landen aanwezig, maar haar historische wortels liggen in België, Frankrijk en Luxemburg.

Daarom werd logischerwijs besloten de nationale feestdag van deze drie landen op een waardige wijze te vieren.

De Dexia Tower zal de Brusselse nacht bij die gelegenheden telkens in de kleuren van het betrokken land hullen: Luxemburg op 23 juni, Frankrijk op 14 juli en natuurlijk België de avond van 21 juli.

Om 22 uur zal het LED-systeem(*) geactiveerd worden en zullen de 4.500 gevelramen van de Toren oplichten in de kleuren van de nationale vlag. Vervolgens zullen beelden over het betrokken land geprojecteerd worden. Om middernacht ten slotte, volgt dan de apotheose met een spectaculair virtueel vuurwerk.

Daarnaast moet de Toren het hele jaar door een onvermijdelijk â en nuttig ! â baken voor alle Brusselse nachtraven worden.

Wordt dus vervolgdâ¦

(*) Het LED-systeem in de Toren werkt met elektroluminescente diodes, die het stroomverbruik verminderen. Zo verbruikt de Dexia Tower drie keer minder dan de Eiffeltoren en zeven keer minder dan een groot voetbalstadion.


---
De Dexia Tower is een realisatie van PHILIPPE SAMYN AND PARTNERS, M. & J.M. JASPERS - J. EYERS & PARTNERS architecten. De verlichting werd ontworpen door Barbara Hediger, lichttechnica