Ook Nederlands water verslaat Engeland en België

21.06.2007 / 16:45 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vewin

Vewin

http://www.vewin.nl

Persuitnodiging

Laat het elftal van jong Oranje Engeland en België achter zich, ook de Nederlandse drinkwaterbedrijven verslaan die uit Engeland en België. Die conclusie komt uit het rapport Quick scan prestaties drinkwaterbedrijven in België, Engeland en Nederland van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het rapport laat zien dat de Nederlandse waterbedrijven het op diverse terreinen beter doen dan de buitenlandse drinkwaterbedrijven. De consument in Nederland betaalt bijvoorbeeld de laagste prijs voor het water uit de kraan.

Presentatie rapport en jaarverslag
In het kader van de Week van het Water, die de drinkwaterbedrijven en Vewin organiseren van 23 juni tot 1 juli, vindt op 27 juni a.s. de officiële presentatie plaats van het rapport van de Erasmus Universiteit. Tevens maakt Vewin haar jaarverslag wereldkundig. Het jaarverslag bespreekt diverse onderwerpen, zoals innovatiebeleid, beveiliging & crisismanagement en de Kaderrichtlijn Water.

Samen met het jaarverslag verschijnt de Waterleidingstatistiek; dé publicatie met alle kerngegevens van de Nederlandse drinkwatersector. Vewin-directeur Theo Schmitz geeft tijdens de persconferentie een toelichting op de cijfers uit het rapport.

Persbijeenkomst
De persbijeenkomst vindt plaats op 27 juni 2007 in Perscentrum Nieuwspoort. Geïnteresseerde journalisten zijn van 10.30-12.30u welkom in de Frits van de Poelzaal in Nieuwspoort. De documenten Quick scan prestaties drinkwaterbedrijven in België, Engeland en Nederland, het Vewin Jaarverslag 2006 en de Waterleidingstatistiek 2006 zijn direct na de bijeenkomst beschikbaar.

Voor meer informatie over de Week van het Water kunt u terecht op www.weekvanhetwater.nl


- Einde bericht -

Wilt u zo vriendelijk zijn uw komst naar de persconferentie te mailen naar sleddering@vewin.nl
Bent u niet in de gelegenheid aanwezig te zijn, dan kunt u voor vragen terecht bij Coen Sleddering, hoofd Communicatie Vewin, 06-12761486.