Dutchview


It's showtime!

22 juni 2007

It's showtime! Onder deze noemer vindt zaterdag 23 juni in de Amsterdam ArenA de negende editie van dit jaarlijks terugkerende vechtsportevenement plaats. DutchView verzorgt met haar ENG-ploeg en maar liefst drie reportagewagens de schermregie in de Amsterdam ArenA en doet de feed voor SBS en een Japanse en internationale feed voor Fuji.

De It`s Showtime-evenementen zijn in Europa uitgegroeid tot een van de toonaangevendste vechtsportevenementen die er zijn. De laatste jaren vindt It's showtime in nauwe samenwerking met K-1 plaats, waardoor de allergrootste sterren op K-1-gebied in de Amsterdam ArnenA hun kunsten komen vertonen. Zo komt onder andere Nederlands drievoudig K-1-winnaar Peter Aerts in actie. Verder komen internationale sterren als tweevoudig wereldkampioen Sem Schilt, Mighty Mo, Melvin Manhoef en Ruslan Keraev in actie.

K-1 is een vechtsport waarin de staande technieken van o.a. muay thai, karate, kickboksen en boksen worden gecombineerd. In een opengewichtsklasse wordt in toernooivorm voor de wereldtitel in deze tak van sport gestreden. De naam is afgeleid van de Formule 1 (F-1) om aan te geven dat het om de ultieme staande vechtsport gaat.

In Nederland doet SBS verslag van het evenement. De uitzending begint om 22.55 uur. Na afloop is de uitzending online terug te zien.

It's showtime!