Programma Elektronische Provincies


Provincies krijgen veel geo informatie in Overijssel (23 juni 2007)

Uit het hele land waren er mensen die geïnteresseerd zijn in geo informatie op de bijeenkomst met de passende titel: de schatkamer gaat steeds verder open.
Trudy Vos van de provincie Overijssel heet iedereen welkom in het prachtige vernieuwde provinciehuis. Zij geeft als eerste het woord aan Ward van Miltenburg, directeur Sturing van de provincie. "We zitten eigenlijk illegaal in deze gloednieuwe statenzaal want pas over anderhalve week wordt het officieel geopend", aldus Ward.

De inleiding op de dag wordt gegeven door Noud Hooyman. Hij is de plaatsvervangend voorzitter van het GI beraad van het ministerie van VROM. Hij praat over het belang van geo-informatie. Lees verder voor de presentatie.

Vervolgens is het woord aan Hans van Rooijen van de provincie Utrecht. Zijn presentatie gaat over het project 'ICT onderweg'. Dit project zorgt ervoor dat de bereikbaarheid van de provincie gewaarborgd is. Niet met nog meer asfalt, maar met ICT. Binnenkort vindt u hier de presentatie.
Henk Scholten, directeur van Geodan en hoogleraar Ruimtelijke Informatica aan de Vrije Universiteit van Amsterdam toont daarna aan de hand van een aantal filmpjes aan dat de wereld van de geo deskundige steeds groter wordt.

Rob van de Velde, directeur van Geonuvum, presenteert de ideeën over de infrastructuur die het mogelijk maakt om in tijden van crisis op een snelle en betrouwbare wijze te beschikken over de geografische informatie van diverse partijen. Binnenkort vindt u hier de presentatie.

De laatste spreker van de ochtend is Joost van Uum van het ministerie van LNV. Zijn verhaal gaat over het geoportaal voor provincies: www.geoportaal.nl. Daarin staat ondermeer linken naar de risicokaarten van Limburg en Gelderland.
Binnenkort vindt u hier de presentatie.

Na een uitstekende lunch gaan de aanwezigen naar één van de workshops of maken zij een GPS wandeling in Zwolle.

De zeer interessante workshop over kaartviewer Flamingo wordt gegeven door Menko. Hij demonstreerde live hoe je Flamingo kunt configureren. Dat gaat op basis van een aantal XML bestanden.

Holger Peters raakt niet uitgepraat over het samenwerkingsperspectief vanuit de gemeenten. Hij laat aan de hand van Google maps en Google Earth zien hoe deze samenwerking tot stand kan komen. Lees verder voor zijn presentatie.

Ron Bloksma van het ministerie van Vrom heeft het in zijn workshop over de rol van de provincie t.a.v. gemeentelijke RO-plannen. Lees verder voor zijn presentatie.

In de demonstatie van T Xchange laat Thorsten Holtmuller van de TU in Twente het innovatieve ontwerpproces voor overheid en bedrijfsleven zien. Hoe wordt dit proces toegepast in de verschillende werkgebieden?

Na afloop van de workshops en de tocht door Zwolle (die uiteindelijk toch wat langer duurde dan de bedoeling was) kwam iedereen weer terug in de foyer voor een hapje en een drankje.