Indianen in de boomgaard


TIJNJE, 20070612 -- De open dagen op de biologische boerderij op 23-24 juni,georganizeerd door boerderij Romsicht en de Tatanka groep zal dit jaar geheel in het teken staan van de gebruiken en ritueelen van de Noord Amerikaanse Indianen. Onder andere het gebruik van de traditionele zweethut. Op boerderij Romsicht Riperwalden 4 8406ET Tijnje [15 minuten van Heerenveen en Drachten]

Sinds 1 jaar heeft een groep "indianen" Tatanka geheten op het terrein van de boerderij een echte traditionele zweethut. Gegrepen door hun enthousiasme hebben Romsicht besloten de open dag [in het kader van de biologische boerderijen] geheel om te gooien in het teken te stellen van hun activiteiten.

Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden in o.a. de 2 tipi,s die in de boomgaard staan. Er zijn lezingen m.b.t. de rituelen en gebruiken van de Noord Amerikaanse indianen er is een uitleg over het traditionele gebruik van de zweethut. Ook zullen er kinderactiviteiten worden georganiseerd.
Natuurlijk is er nog de ouderwetse koffie met koek in de boerderij en de rondleiding over het land.

Boerderij Romsicht en de Tatanka groep heten u van harte welkom op za 23 en zo 24 juni in het Friese plaatsje Tijnje aan de Riperwalden 4, van 10.00uur tot 17.00 uur. Tijnje ligt een kwartiertje rijden v.a. Heerenveen en Drachten

U kunt ons op de volgende manieren bereiken: vanaf Drachten of Heerenveen: afslag Gorredijk- Tijnje ,daarna Tijnje door, aan het eind van het dorp bij de witte kerk rechts af, na de eerste bocht ziet u van zelf de boerderij.
Vanaf Akkrum richting Tijnje , voor de witte kerk[begin bebouwing] links af , na de eerste bocht ziet u de boerderij.

U bent buiten deze dagen om overigens ook altijd welkom.
Voor nader informatie kunt u bellen met 0513572612
Of mailen met romsicht@xs4all.nl
Of gewoon een kijkje nemen op :www.romsicht.nl





Ingezonden persbericht