Water als uitdaging in Mobilion


UTRECHT, 20070615 -- Van 23 juni tot en met 23 september 2007 kan iedereen in Mobilion zien en ervaren hoe Rijkswaterstaat omgaat met het water. In de `Waterbox' wordt gevraagd naar het standpunt van het publiek.

Mobilion, het informatie- en communicatiecentrum van Rijkswaterstaat in Utrecht, staat de komende periode in het teken van het water. In de tentoonstelling `Water als uitdaging!' worden vijf actuele `Watercases' uitgelicht: waterberging in de stad, de ontwikkelingen in het IJsselmeergebied, bouwen langs de Noordzeekust, het ontpolderen van het Westerscheldegebied en ruimte voor de rivier.

Waterbox
In de zogenaamde Waterbox wordt de bezoeker via een parcours langs de vijf Watercases geleid. Hoe komen we aan drinkwater tijdens lange droge zomers? Is het verdelen van het IJsselmeer in compartimenten zinvol? Heeft de Noordzee in de toekomst nog een vrije horizon? Moet het Westerscheldegebied nu wel of niet worden ontpolderd? En hoe maken we ruimte voor de rivier? Het publiek wordt om hun standpunt gevraagd. Bij de uitgang van het parcours ontvangt iedereen een persoonlijke score.

Haal je `Diploma W'!
Naast de Waterbox is er nog meer te beleven. Kinderen kunnen hun `Diploma W' halen door in de serre verschillende waterproefjes te doen. Er is een digitaal waterlab, met verschillende games op het gebied van water. In het `Spiegelbos' worden interessante films getoond over de invloed van water op mobiliteit, veiligheid en ruimtelijke ordening. Ook worden er tijdens de duur van de expositie enkele boeiende lezingen en debatten georganiseerd, die aansluiten op het thema.

Waterweekenden
Tijdens vier spetterende waterweekenden kunnen jong en oud een kijkje nemen op een boot van Rijkswaterstaat en de waterkwaliteit rond Mobilion testen. Kinderen kunnen hun eigen drijvende huis bouwen, meedoen aan een quiz over water en er worden spannende waterestafettes georganiseerd. De waterweekenden worden gehouden op: 30 juni-1 juli,
14-15 juli, 28-29 juli en 1-2 september.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.mobilion.nl

Informatie- en communicatiecentrum Mobilion
Groenewoudsedijk 2a
3528 BG UTRECHT
T 030- 284 07 84
Openingstijden: werkdagen 9.00 - 17.00 uur, weekend 12.00 - 17.00 uur

Toegang en activiteiten zijn gratis.





Ingezonden persbericht