Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse stelt Architectuurprijs in

08 mei 2007

De gemeente hecht grote waarde aan een kwalitatieve goede invulling van de stad. Dat geldt niet alleen voor de onbebouwde openbare ruimte maar ook voor de bebouwde omgeving. Om te laten zien dat er kwalitatief mooi gebouwd wordt in Spijkenisse stelt de gemeente een Architectuurprijs in die om het jaar zal plaatsvinden. De uitreiking van de architectuurprijs Spijkenisse 2007 vindt plaats op 23 juni tijdens de landelijke Dag van de Architectuur.

Een vakjury onder voorzitterschap van wethouder Mourik selecteert 5 bouwplannen.
In de gemeentelijke Voorlichtingskrant, editie mei, komen artikelen over de verschillende nominaties met beschrijvingen en afbeeldingen van de bouwwerken. Ook op de gemeentelijke website en in de hal van het stadhuis worden de nominaties getoond.

Het publiek kiest!
De architectuurprijs wordt een echte publieksprijs. Dit betekent dat het publiek de uiteindelijke winnaar van de Architectuurprijs 2007 kiest. Bij de tentoonstelling in de hal komen keuzeformulieren te liggen. Ook via de website kan door het publiek een keuze worden gemaakt.

Architectuur speelt een belangrijke rol bij de promotie van de stad. Kwaliteit van de gebouwde en ongebouwde omgeving bepaalt immers de beleving en acceptatie van het nieuwe. De burgers kunnen trots zijn op bouwwerken die in hun stad staan. Sommige bouwwerken kunnen zelfs uitgroeien tot ware architectonische iconen.

In de vakjury hebben zitting:

* Ashok Bahlotra (stedenbouwkundige),

* Paul van der Grinten (architect)

* Eric de Bruijn (hoofd afdeling ontwikkeling en ontwerp)
* wethouder Marjolijne Lewis en

* wethouder Christel Mourik.