Ingezonden persbericht


Burum, 14 mei 2007

De Lauwers Wandeltocht timmert aan de weg

Burum/Kollum/Buitenpost - De Lauwers Wandeltocht is een promotiecampagne gestart. Vrijwilligers hebben in de regio posters opgehangen en delen flyers uit bij wandeltochten en andere evenementen. Wandelaars kunnen zich opgeven voor de afstanden over 12, 19 en 28 kilometer vanuit Burum.

Op ruim een maand voor de start van het wandelevenement op zaterdag 23 juni, timmert de organisatie uit Burum, Kollum en Buitenpost behoorlijk aan de weg. ,,We zitten inmiddels op zo'n tweehonderd deelnemers en we verwachten nog steeds duizend wandelaars te kunnen verwelkomen bij de start'', zegt voorzitter Jan Ienco Froentjes. ,,De meeste aanmeldingen komen binnen via onze website www.delauwerswandeltocht.nl. Natuurlijk zullen er ook mensen zijn die op de dag zelf zich opgeven, maar dan moet er meer inschrijfgeld worden betaald. Bovendien krijgen de voorinschrijvers in juni een boekje thuisgestuurd met daarin alle informatie over de tocht en de routes, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden.''

De Lauwers Wandeltocht begint en eindigt bij het dorpshuis in Burum en gaat onder andere door Augsbuurt, Buitenpost, Kollumerzwaag, Veenklooster en Kollum. De organisatie heeft inmiddels veel bedrijven bereid gevonden versnaperingen beschikbaar te stellen. Met verschillende muziekgroepen wordt overlegd om voor een vrolijke noot langs de routes te zorgen. De opbrengst van het wandelevenement gaat naar de Burumer World Servants-groep die deze zomer een daklozenopvang voor vrouwen en kinderen in Egypte gaat bouwen.

Fotobijschrift:
De organisatie van De Lauwers Wandeltocht met enkele promotieposters. Achter v.l.n.r. Titia Riemersma, Halbe Jille Boersma, Jetze Haagsma, Paul Henk Loonstra en Johan Riemersma. Voor v.l.n.r. Henk Meindertsma, Jan Ienco Froentjes en Nico Loonstra. Foto: Roelof Stroetinga. (vrij voor publicatie)


---