Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deelnemers Nederlands Kampioenschap Buitenspelen 2007 bekend

Rotterdam, 31 mei 2007 - Alle buitenspeelclubjes die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Buitenspelen 2007 (NKB) zijn bekend. Kinderen tussen de 5 en 12 jaar uit het hele land konden vanaf eind maart buitenspeelspelletjes insturen via www.buitenspeelbond.nl om zich te kwalificeren. Op zaterdag 23 juni a.s. komen maar liefst 88 clubjes tegen elkaar uit voor de titel Buitenspeelkampioen 2007. Dit sport-en-spel evenement vindt dit jaar plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam en is een initiatief van de OMO Buitenspeelbond en NOC*NSF om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen.

De selectie van de deelnemende clubjes lag voor een groot deel in handen van de Raad van Vies. Dit is de officiële adviesraad van de OMO Buitenspeelbond die bestaat uit acht kinderen. De raad lette er dit jaar met name op of de zelfverzonnen spellen crazy (gek) zijn en of je er lekker dirty (vuil) van wordt. Van de 55.000 clubjes die lid zijn van de bond doen 88 clubjes mee aan het NKB. Per provincie zijn meerdere clubjes geselecteerd. Opvallend is dat de meeste aanmeldingen afkomstig waren uit de provincies waar ook volgens onderzoek van de Buitenspeelbond het meest wordt buitengespeeld . Uit Zeeland, waar van alle provincies het minst wordt buitengespeeld, ontving de bond ook de minste aanmeldingen.

Nederlands Kampioenschap Buitenspelen 2007
De twee winnaars van het NKB 2006 mogen hun titel komen verdedigen. Daarnaast geven tv-zender Jetix en de OMO Buitenspeelbond respectievelijk tien en zes wildcards weg. Namens Jantje Beton doen nog eens twaalf clubjes mee, een uit iedere provincie. In totaal spelen tijdens het NKB 2007 88 clubjes diverse spellen. Er is ook een prijs voor het clubje dat het origineelste buitenspeelspel heeft ingezonden en voor het 'vuilste buitenspeelclubje' van de dag. Deze prijzen worden uitgereikt door de Raad van Vies en diverse aanwezige prominenten. Het Nederlands Kampioenschap Buitenspelen is een officieel Nederlands kampioenschap en wordt georganiseerd door de OMO Buitenspeelbond, een initiatief van sportkoepelorganisatie NOC*NSF en wasmiddelenfabrikant OMO.

Uit onderzoek van de Buitenspeelbond blijkt dat kinderen de afgelopen twee jaar minder zijn gaan buitenspelen. De OMO Buitenspeelbond, die inmiddels ruim 280.000 leden telt, ontplooit verschillende activiteiten die tot doel hebben kinderen en hun ouders te stimuleren meer (buiten) te spelen. Van deze activiteiten is het NKB - dit jaar dus op 23 juni a.s. - verreweg de grootste happening.

_____________
Bron: onderzoek OMO Buitenspeelbond, 'Kinderen spelen minder buiten', 2007


- Einde Bericht -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht