Ingezonden persbericht


Burum, 4 juni 2007

Bloemen voor 300ste inschrijver De Lauwers Wandeltocht

Burum/Buitenpost/Kollum - De Lauwers Wandeltocht noteerde afgelopen week de 300ste inschrijver: Teake Veenstra uit Grijpskerk. Het bereiken van dit aantal was reden voor wandeltochtvoorzitter Jan Ienco Froentjes hem een bloemetje en een waardebon aan te bieden. Enkele dagen voordat de voorinschrijving op 9 juni eindigt, is de mijlpaal van 400 deelnemers bereikt.

Het aantal aanmeldingen voor De Lauwers Wandeltocht, dat op 23 juni wordt gehouden vanuit Burum, druppelen gestaag binnen. ,,Het gaat voortvarend'', zegt Froentjes. ,,Nu de tocht dichterbij komt, krijgen we ook meer inschrijvingen. Het gaat duidelijk meer leven in de regio.'' Inmiddels is de teller de 400 wandelaars ruimschoots gepasseerd. Veenstra schreef via de website www.delauwerswandeltocht.nl maar liefst veertien dorpsgenoten in. Twee voor de kortste afstand van 12 kilometer en twaalf voor de middellange route van 19 kilometer. ,,Ik had een artikel in de krant gelezen over de wandeltocht en daarna op de site gekeken. Dat de opbrengst naar een goed doel gaat, World Servants, sprak mij aan. Vorig jaar zijn we met 34 man voor deze organisatie naar Oekraïne geweest'', aldus Veenstra.

De Grijpskerker heeft een e-mail rondgestuurd aan deze groep met de vraag of er belangstelling was om mee te lopen. ,,Ik kreeg veel enthousiaste reacties. Er bleken al drie zich te hebben opgegeven en nog eens veertien meldden zich bij mij aan. Zo doet toch de helft mee.'' Volgens Froentjes is het louter toeval dat juist iemand met een World Servants-verleden de 300ste inschrijver is. ,,Veenstra heeft een grote groep opgegeven en daar bleek de 300ste wandelaar tussen te zitten.'' De opbrengst van De Lauwers Wandeltocht gaat naar de World Servants-groep uit Burum, die deze zomer een noodopvang voor dakloze vrouwen en kinderen gaat bouwen in Egypte.

De voorzitter is tevreden over de belangstelling voor het wandelevenement tot nu toe. ,,Het is van te voren moeilijk in te schatten hoeveel deelnemers je kunt verwachten. Bovendien zullen veel mensen zich op de dag zelf nog opgeven. We zijn ook pas eind maart met het de organisatie begonnen, dus dat is allemaal kort dag.'' Froentjes benadrukt dat de organisatie het liefst ziet dat mensen voor 9 juni, de sluitingsdatum van de voorinschrijving, zich aanmelden voor de tochten over 12, 19 en 28 kilometer. ,,Dan profiteren ze nog van de korting en krijgen ze bovendien het programmaboekje thuisgestuurd.'' Dat er inmiddels een flink aantal wandelaars gaat meedoen, is volgens hem goed te zien aan alle oefenaars. ,,Ik kan Burum niet uitrijden of ik zie mensen wandelen in Noordoost-Fryslân en het Westerkwartier.'' Veenstra toonde zich blij verrast met het boeket, dat beschikbaar is gesteld door Hedera uit Buitenpost, en de waardebon, door de Welkoop uit Kollum. ,,En nu moet ik eigenlijk ook nog oefenen voor de wandeltocht. Ik probeer de 19 kilometer te doen. Het wordt vast gezellig met al de bekenden en de muziek onderweg.''

Fotobijschrift:
Jan Ienco Froentjes (links) feliciteert Teake Veenstra als 300ste inschrijver voor De Lauwers Wandeltocht. Foto: Roelof Stroetinga.


---