Ingezonden persbericht


Burum, 11 juni 2007

De Lauwers Wandeltocht verrast door grote aantal deelnemers

De organisatie van De Lauwers Wandeltocht is verrast door het grote aantal inschrijvingen. In totaal hebben 568 wandelaars zich aangemeld voor drie tochten op zaterdag 23 juni vanuit Burum. ,,Dit is boven verwachting'', zegt voorzitter Jan Ienco Froentjes. ,,En als het droog weer is, kunnen we ook nog veel daginschrijvers verwachten op 23 juni.''

De voorinschrijving voor het nieuwe wandelevenement in Noordoost-Fryslân is afgelopen 9 juni gesloten. In een relatief kort tijdsbestek van ruim twee maanden heeft de wandeltocht honderden mensen weten te interesseren. ,,In vergelijking met grote tochten trekken wij niet zoveel wandelaars. Maar deze organisaties zijn vaak twee jaar bezig met de voorbereidingen. Met wat wij in een relatief kort tijdsbestek hebben bereikt, ben ik dik tevreden'', aldus Froentjes. Veel mensen hebben zich op het laatste moment ingeschreven via de website www.delauwerswandeltocht.nl. Kort voor de sluiting van de voorinschrijving, kwamen er tientallen aanmeldingen per dag binnen. De Lauwers Wandeltocht had zich als doel gesteld minimaal 500 deelnemers te trekken, om zo voldoende geld in te zamelen voor de bouw van een daklozenopvang in Egypte.

De voorinschrijvers krijgen een dezer dagen een informatieboekje thuisgestuurd, met daarin de routes en stempelkaart van het wandelevenement. Zij hebben allen een starttijd toegewezen gekregen. Op de dag zelf kunnen mensen zich ook nog opgeven voor de drie tochten met start en finish bij het dorpshuis in Burum. De starttijden voor de route over 28 kilometer is tussen 8.30 en 10.00 uur, voor 19 kilometer tussen 9.30 en 10.30 uur en voor 12 kilometer tussen 10.00 en 11.00 uur. Parkeren kan net buiten het dorp. De route hier naar toe wordt aangegeven met borden.

De muzikale omlijsting van het wandelevenement is ook bekend. Brassbands Advendo uit Burum en Juliana uit Kollumerzwaag, Moonlight Drive-In-Show uit Augsbuurt, de band Outback uit Burum en de Swing Karaoke uit Dalfsen hebben medewerking toegezegd. Verder draagt Burumer Ruurdsje de Haan Friese gedichten en poëzie voor. Ook hebben veel bedrijven belangeloos versnaperingen beschikbaar gesteld die aan de wandelaars onderweg worden uitgedeeld. Froentjes: ,,Zonder de steun van de sponsoren hadden we de wandeltocht niet kunnen organiseren. En nu kan al het inschrijfgeld van de deelnemers rechtstreeks naar het goede doel gaan, de World Servants-groep uit Burum.'' Afhankelijk van het weer verwacht hij nog enkele honderden daginschrijvers aan de start te kunnen begroeten. ,,We kijken er naar uit om er met z'n allen een geslaagde dag van te maken'', besluit Froentjes.


---



Ingezonden persbericht