Ingezonden persbericht


Gratis concert Jamai op de Oudegracht bij MidZomerGracht festival

Op zaterdag 23 juni geeft Jamai een extra concert tijdens het elfde MidZomerGracht spektakel. Dit openluchtfeest, traditioneel op de laatste avond van het MidZomerGracht festival (MZG), wordt dankzij een bijdrage van Rabobank Utrecht afgesloten met een concert van Jamai. Eerder die avond hebben we al verschillende live optredens gehad.

Niet alleen de afsluiting is spetterend, ook het begin van het MZG is bijzonder. Een roze lint van honderden homo- en heteroskaters zal vrijdag 15 juni vanaf 20.00 uur door de stad wervelen als symbool van de tolerante samenleving. De tocht wordt door wethouder Cees van Eijck gestart op het Jaarbeursplein. Het belooft een bijzondere start te worden waarbij roze letterlijk de boventoon voert.

Het MZG is nog veel meer: er zijn thema- en debatbijeenkomsten waarbij zaken aan de orde komen als transseksualiteit, eerwraak, politiek, religie en safe sex. In verschillende bioscopen worden themafilms gedraaid en kunstenaars veilen hun werk voor Leon in Nicaragua, de zusterstad van Utrecht .

Tussen 15 en 24 juni zijn er bijna dagelijks feesten waarbij iedereen welkom is. Denk aan het Mega PANN feest, kom dansen op de Oudegracht op 22 en 23 juni en ga naar Cruise Control. Loop mee met een wandeling langs de plaatsen waar markante Utrechtse vrouwen hun voetstappen hebben staan of maak de roze historische stadswandeling. Leer MM of VV stijldansen bij dansschool Step by step. Ga sporten bij Pink Condition of Nat Utrecht. Kom tot jezelf in de roze zondagsdienst in de Janskerk.

Kortom: voor spetterende, rustige, leerzame, boeiende en feestelijke momenten in een tolerante omgeving kom je naar het MidZomerGracht festival in Utrecht.

Kijk voor meer informatie en het complete actuele programma op www.midzomergracht.nl.

Noot voor de redactie,