Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaterdag 23 juni - Concertgebouw Amsterdam - Kleine Zaal, aanvang 20.15 uur

Marijana Mijanovic, alt
Roger Braun, piano

Liederen van Mahler, Wolf en Brahms.

Toegangsprijzen:
normale prijs ¤ 28,- jongeren tot 27 jaar ¤ 18,-

Op zaterdag 23 juni a.s. geeft de wereldberoemde alt een recital in de Klein Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. In dit eenmalige optreden van deze Servisch-Nederlandse zangeres in Nederland dit jaar zal zij liederen zingen van drie romantische componisten die mede het muziekleven in Wenen aan het eind van de 19e eeuw hebben bepaald: Johannes Brahms, Hugo Wolf en Gustav Mahler. Marijana wordt begeleid door de pianist Roger Braun, bij kenners geliefd om zijn fijnzinnige spel.

Marijana Mijanovic heeft in korte tijd een indrukwekkende carrière opgebouwd als solozangeres. Gezegend met een warme stem en een fenomenale techniek, behoort zij inmiddels tot de absolute top. De afgelopen jaren oogstte ze grote successen in titelrollen van opera's op de podia van de grote theaters in de wereld.

Roger Braun is een liedbegeleider pur sang. Hij legde zich behalve op het solospel in het bijzonder toe op kamermuziek en liedbegeleiding. Met grote internationale zangers gaf hij overal in Europa concerten en masterclasses.

Programma: o.a.
Mahler Rückertlieder en liederen uit Des Knaben Wunderhorn Wolf Liederen uit Spanisches Liederbuch en Mörike-Lieder Brahms Von ewiger Liebe, Zigeunerlieder

Kaarten verkrijgbaar:
aan de kassa van het Concertgebouw. www.concertgebouw.nl Telefonisch reserveren: 020-6718345 (10-17 uur)
bij het Uitburo: 0900-0191 (40cpm). www.uitburo.nl

Einde Persbericht

----------