Time : 14:44:18
Date : 15 June 2007
Sender Name: Société Royale Saint-Hubert

BRUSSELS DOG SHOW - 23 & 24/06/2007 - Hall 11 & 12 Brussels Expo Breng ons een bezoek op de BRUSSELS DOG SHOW!

De Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus, moederorganisatie van de Belgische kynologie, viert dit jaar haar 125ste verjaardag. Naar aanleiding van de geboorte van Belfox Fragolino, een Smooth Fox Terrier, heeft de KMSH onlangs de miljoenste stamboom ingeschreven in haar Stamboek L.O.S.H. (Livre des Origines Saint-Hubert), dat sinds 1883 uitgegeven wordt. Zoals u wel weet het is de LOSH-stamboom de geboorteakte en het identiteitsbewijs bij uitstek voor rashonden in België.

Het centrale thema van deze 111de Brussels Dog Show is het "gebruik" van de hond door de mens in de moderne maatschappij. Of is "samenwerking" tussen mens en hond een betere omschrijving? Hiervan zal in de Erering een mooie demonstratie gegeven worden.

De Belgische Krijgsmacht, die op dit moment deelneemt aan humanitaire missies in o.a. Kaboel in Afghanistan, heeft meer dan 500 honden "in dienst". Deze honden worden ingezet om onze manschappen in gevaarlijke omstandigheden te beschermen, voornamelijk bij het opsporen van explosieven in voertuigen en bij het verjagen van indringers.
De Federale Politie, die verantwoordelijk is voor de ordehandhaving op het Belgisch grondgebied, leidt patrouille- en drugshonden op. De hondengeleiders zullen ons niet alleen tonen wat het werk van hun honden inhoudt, maar willen eveneens bewijzen dat hun dieren nooit gevaarlijk en altijd doeltreffend zijn.
De Belgische Brandweer beschikt over een brigadehonden die zijn afgericht om personen van onder het puin te halen. Daarnaast slagen de speurhonden er op eigen houtje in om verdwaalde personen in de natuur terug te vinden. Andere honden zijn dan weer getraind om verdachte brandhaarden op te sporen.

Met de deelname van deze drie federale instanties zitten we op professioneel niveau. Maar we besteden graag ook aandacht aan de blindengeleidehonden, die van onschatbare waarde zijn ! De Vrienden van de Blinden uit Ghlin geven ons een idee van de wereld van slechtzienden : een wereld die het baasje ervaart via de zintuigen van zijn hond die hem altijd en overal vergezelt.

Elke hondenliefhebber kan zijn hond opleiden tot "gebruikshond". Hoe dan wel? De voortreffelijke Royal Club Cynologique de l'Île Sainte-Hélène (RCCDISH) zal een demonstratie geven van de verschillende stappen in de socialisatie, de opvoeding en het africhten van de hond, een zegen voor het dier en voor zijn baasje. Aan de demonstratie in de Erering zullen meer dan vijftig honden en baasjes meewerken.

Een bezoek aan de Brussels Dog Show is dan ook de moeite waard. De impulsieve aanschaf van een hond is werkelijk uit den boze. De aanschaf van een hond vraagt een doordachte voorbereiding en engageert de verantwoordelijkheid van het hele huisgezin. Een bezoek aan de Brussels Dog Show is dan ook de ideale gelegenheid om in contact te komen met een wereld van goed gesocialiseerde en opgevoede honden.

De inschrijving van om en bij de 2.600 honden en de aanwezigheid van een tachtigtal firma's, verenigingen en rasclubs maken van de Brussels Dog Show een evenement, juist voor de grote vakantie, dat U zeker niet mag missen!

Fred Denayer, Voorzitter Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus.

Perscontact :
Jean-Charles Menu
02/240.65.58

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL