Ingezonden persbericht


Persbericht & Persuitnodiging

à Zaterdag 23 juni om 10 uur op boerderij Klein Olden Aller in Putten: Minister Gerda Verburg opent de tiende Open Dagen van Biologica

à Zaterdag 23 juni vanaf 13 uur op de Genneper Hoeve in Eindhoven: Lustrum Lunch voor de Dieren i.s.m. Design Academy Eindhoven en Keukenconfessies

à Zaterdag 23 en zondag 24 juni verspreid over het hele land: Fietstochten, culinaire boerenmarathons, rondleidingen, en nog veel meer

In het weekend van 23 en 24 juni vinden de tiende Open Dagen van Biologica plaats. Verspreid over het hele land stellen 200 biologische boeren en tuinders hun deuren open voor het publiek. Met rondleidingen, proeverijen en allerlei andere boerenactiviteiten is iedereen welkom om te ervaren wat er zo bijzonder is aan biologische landbouw.

Opening door Minister Gerda Verburg
Het grootste jaarlijkse biologische evenement wordt op zaterdag 23 juni om 10 uur geopend door landbouwminister Gerda Verburg op boerderij Klein Olden Aller in Putten. Op boerderij Klein Olden Aller staat dat weekend ook het reizende Restaurant de Aandacht, waar chef-koks biologische topdiners uitserveren. Locatie: Boerderij Klein Olden Aller, Olden Aller Allee 5, 3882 RW Putten (Gelderland)

Lustrum Lunch voor de Dieren en Keukenconfessies
Ter gelegenheid van het Open Dagen Lustrum heeft Biologica de Design Academy Eindhoven en de chef-koks van Keukenconfessies benaderd om een Lunch voor Dieren te bereiden. Op biologische boerderijen is dierenwelzijn een belangrijk speerpunt. Net afgestudeerde fooddesigner Franke Elshout en chef-kok Maarten Lockefeer van Keukenconfessies hebben zich verdiept in de essentie van de biologische landbouw en geven daar uiting aan in een Lunch voor de Dieren. De Lustrum Lunch voor de Dieren is een ode aan de kippen, varkens en koeien op de biologische boerderijen in het algemeen en de dieren op de Genneper Hoeve in het bijzonder. Op zondag 24 juni zullen de chef-koks van Keukenconfessies koken voor mensen tijdens de culinaire boerenmarathon van Van Eigen Erf op de Genneper Hoeve. Locatie & tijd: Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1, 5644 RZ Eindhoven (Noord-Brabant). De Lunch voor de Dieren is zaterdag 23 juni van 13 tot 15:30 uur. De culinaire boerenmarathon is zondag 24 juni en start om 11 uur. Iedereen is welkom!

Ruim 40 fietstochten met pitstops op de boerderij
Tijdens de Open Dagen van Biologica heeft Milieudefensie i.s.m. de Natuurwinkel Organisatie onder het motto 'ga de boer op' ruim 40 fietstochten uitgezet met pitstops op de boerderijen. De meeste routes starten bij een natuurvoedingswinkel, waar mensen een gratis lunchtasje kunnen afhalen voor onderweg. De uitgebreide routebeschrijvingen staan op: www.gadeboerop.nl. Adressen van deelnemende natuurvoedingswinkels staan op: www.biologica.nl/biogids (de winkels met het tasjeslogo).

6 culinaire boerenmarathons
Stichting Van Eigen Erf organiseert op 6 boerenerven een culinaire boerenmarathon. Top-koks bereiden, in mobiele kookstudio's op het boerenerf, verrassende hapjes met de oogst van het land. Van Eigen Erf promoot met dit evenement biologisch eten uit eigen regio, met alle voordelen van dien, zoals de aanzienlijke reductie van voedselkilometers. Kijk voor de 6 locaties van de culinaire boerenmarathons op: www.vaneigenerf.nl.

Sponsors
De Open Dagen van Biologica zijn mede mogelijk gemaakt door Rabobank. De Lustrum Lunch voor de Dieren en de culinaire boerenmarathons zijn mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, VSBfonds en het Ministerie van LNV.

Adressen bij u in de buurt: Kijk voor alle 200 deelnemende biologische boeren en tuinders op: www.biologica.nl/opendagen.



Ingezonden persbericht