Ingezonden persbericht


PRINCIPAL VOICES: SOCIAL ENTREPENEURS

SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP IN ONTWIKKELINGSHULP

De manier waarop hulp bij duurzame groei in ontwikkelingslanden wordt gegeven verandert. Niet langer worden giften van liefdadigheidsinstellingen en filantropen gezien als de oplossing. In plaats daarvan wordt de onvervalste commercie verwelkomd als dé manier van de toekomst.

Deze documentaire volgt drie sociaal-maatschappelijke ondernemers die het voortouw nemen in deze ontwikkeling: Kailaish Satyarthi, een sociaal activist die de kracht van de markt gebruikt om een eind te maken aan kinderarbeid en slavernij in Zuid-Azië; Rory Stear, een traditionale zakenman die zijn zakelijke instinct en knowhow inzet gebruikt om het continent van Afrika zakelijk en commercieel te versterken; en Rick Aubry, professor aan de Stanford Business School die al twintig jaar strijd voert tegen het daklozen probleem in en rond de San Francisco Bay.

Deze "Principal Voices" doen revolutionaire dingen in de strijd tegen de grootste sociale problemen die de wereld vandaag de dag kent. Ze laten zien dat zakelijke beslissingen niet altijd alleen maar gericht hoeven te zijn op financiële winst voor aandeelhouders maar ook kunnen leiden tot grote sociale verbeteringen. Deze documentaire roemt de ware ondernemersgeest die ingezet wordt voor daadwerkelijke sociale verbeteringen.

"Principal Voices: Social Entrepeneurs" duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 23 juni om 20.30 uur

Zondag 24 juni om 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (