Ingezonden persbericht


Burum, 19 juni 2007

Gedeputeerde geeft startschot De Lauwers Wandeltocht

Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel van de provincie Fryslân geeft zaterdagochtend 23 juni het startschot voor De Lauwers Wandeltocht. Om 8.30 uur zal mevrouw Schokker bij het dorpshuis in Burum de eerste groep wandelaars officieel het sein geven om te mogen vertrekken.

De provinciebestuurder voelt zich aangesproken tot De Lauwers Wandeltocht, niet alleen omdat het een sportief evenement is, maar ook omdat de opbrengst naar een groep jongeren uit Burum en omgeving gaat. Zij helpen deze zomer mee met de bouw van een daklozenopvang voor vrouwen en kinderen in de stad Beni-Suef in Egypte, een project van World Servants. ,,De wandeltocht heeft zonder meer mijn warme belangstelling. Naast het feit dat ik sport in mijn portefeuille heb, ben ik namelijk ook jeugdgedeputeerde'', aldus Schokker.

Voor de wandeltocht op 23 juni hebben zich bijna 600 mensen opgegeven. Op de dag zelf kunnen mensen zich ook nog inschrijven voor de drie tochten met start en finish in Burum. De organisatie verwacht dat nog veel mensen zich dan zullen melden. De starttijd voor de route over 28 kilometer is tussen 8.30 en 10.00 uur, voor 19 kilometer tussen 9.30 en 10.30 uur en voor 12 kilometer tussen 10.00 en 11.00 uur. Parkeergelegenheid is net buiten de dorpskom. De route hier naar toe wordt aangegeven met borden.

Het nieuwe wandelevenement in Noordoost-Fryslân met drie routes gaat door Burum, Augsbuurt, Buitenpost, Veenklooster en Kollum. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de brassbands Advendo uit Burum en Juliana uit Kollumerzwaag, shantykoor Haven in zicht uit Burum, Moonlight Drive-In-Show uit Augsbuurt, de band Outback uit Burum en de Swing Karaoke uit Dalfsen. Verder draagt Burumer Ruurdtsje de Haan Friese gedichten voor. Sponsoren zorgen voor gratis versnaperingen. Na afloop van het wandelevenement zullen foto's op de website www.delauwerswandeltocht.nl worden geplaatst. Hier is ook meer informatie over de wandeltocht te vinden.

Fotobijschrift:
Gedeputeerde Schokker geeft het startsein voor De Lauwers Wandeltocht.


---