Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 22 juni 2007

Dead Stereo wint TALENT EVENT
Aanmoedigingsprijs naar Nitro Squad

Het stevige jonge rocktrio Dead Stereo heeft op vrijdag 22 juni j.l. de finale van de tweede editie van TALENT EVENT gewonnen. In de afgeladen muziekzaal van Dalton Den Haag ging de voorkeur van de jury uit naar deze act omdat "deze band originaliteit koppelt aan een stevige dosis energie en een enorme bak talent". De hoofdprijs bestaat uit drie festivaloptredens, 500 euro, een videoclip en studiotijd.

De jury werd gevormd door wethouder Sander Dekker (onderwijs en jongeren), Monica Trigueriros Soares (van Culturalis en bekend als fadozangeres Mónica Triga), Arjen Petri (leraar Dalton en muzikant in de band Rosie), Alex Dirkse (producer van o.a. Di-rect) en Bianca Vrind (van The Icons, de winnaar van TALENT EVENT 2005).

De aanmoedigingsprijs van Culturalis ging naar het urban/rappers kwartet Nitro Squad. Zij mogen voor een bedrag van 400 euro extra coaching, workshops en/of muzieklessen 'inkopen'.

Alle finalisten hebben in mei een nummer opgenomen in de Haagse Basementstudio, dat regelmatig is gedraaid op de lokale en regionale radio.

Muzikantendag
TALENT EVENT werd gisteren afgesloten met een grote muzikantendag (direct na de finale in de klaslokalen van Dalton Den Haag) waar tientallen workshops, demonstraties, clinics, proeflessen en lezingen voor jonge muzikanten werden gegeven door bekende artiesten als Dewi, Dennis, Dennis Weening, MC Too Tall, Hilbrand Nawijn en bandleden uit groepen als VanVelzen, The Sheer en Herman Brood's Wild Romance.