Politie Groningen

Zaterdag 23 juni 2007

Provincie Groningen, 23-06-2007

Groningen: bijna 100 op de brommer

Een 19-jarige inwoner van Groningen stoof vrijdag met zijn brommer op de Woldjerspoorweg langs een politieagent die daar met een controle bezig was. In de achtervolging wist de bromfietser, die geen helm droeg, in eerste instantie uit handen van de politie te blijven. De rit voerde onder meer door Harkstede en omgeving waarbij een snelheid werd gemeten van iets minder dan 100 km/h. Via de woning van de ouders kon de jongeman uiteindelijk worden achterhaald. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal werd opgemaakt voor de
snelheidsovertreding, het niet dragen van de helm en het negeren van de stoptekens van de politie.

Groningen: motor botst op fietsster

Een 39-jarige motorrijder, afkomstig uit Groningen, botste vrijdag op de Verlengde Hereweg op een 26-jarige fietsster die bezig was de weg over te steken. De motorrijder verklaarde dat hij te snel bij het verkeerslicht was opgetrokken. Zowel hij als de fietsster moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Door de aanrijding gleed de motor nog een stuk door en schampte een geparkeerde auto. De verkeerspolitie heeft het verkeersongeluk in kaart gebracht.

Groningen: zwaar onder invloed

Een aanrijding op de Geulstraat resulteerde vrijdagavond in de aanhouding van een 52-jarige inwoonster van Groningen. De vrouw was met haar auto in botsing gekomen met een vrachtwagen. Bij controle bleek de bestuurster zwaar onder invloed van alcohol. Een ademanalyse wees een promillage van 2,2 aan. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: gewond na vechtpartij

Een 52-jarige inwoner van Groningen moest vrijdagnacht naar het ziekenhuis worden gebracht na een vechtpartij op de Vismarkt. De Stadjer zou om nog onduidelijke reden door een andere man zijn geslagen. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd op. De politie stelt een onderzoek in.

Winsum: grapje loopt uit de hand

Een grapje van twee jongens liep vrijdagnacht in Winsum nogal uit de hand. De 13-jarige knapen hadden op de kermis een zogeheten scary-moviemasker gekocht. Vervolgens hadden ze aan de Zadelmakerij bij een huis aangebeld om de bewoners te laten schrikken. Die opzet slaagde. De 43-jarige bewoner zag de humor er echter niet van in en zette de achtervolging in op een van de jongens. Nadat hij de knaap had achterhaald, zou hij de 13-jarige met een mes hebben bedreigd. De 43-jarige werd later door de politie aangehouden en is ingesloten.

Bellingwolde: gewonden bij aanrijding

Drie uit Duitsland afkomstige automobilisten werden vrijdagmiddag naar een ziekenhuis gebracht na een aanrijding op de Rhederweg in Bellingwolde. De aanrijding werd veroorzaakt door een 30-jarige automobiliste uit Heede die linksaf wilde slaan naar een bezinestation. Zij verleende geen voorrang aan een 53-jarige automobilist, afkomstig uit Wangerland. Door de botsing schoot de auto van de tegenligger op een voor de benzinepomp wachtende auto, met een 49-jarige inwoner van Neuenkirchen achter het stuur. Deze auto botste vervolgens op een vierde wagen bij het benzinestation. De drie gewonden liepen allen nekletsel op.

Finsterwolde: gevallen met minibike

Een illegale rit met een minibike liep voor een 40-jarige inwoner van Finsterwolde vrijdagavond uit op een behandeling in het ziekenhuis. De man reed op de Klinkerweg over een heuvel en kwam ten val. De Finsterwolder bleek met een promillage van bijna 1,6 onder invloed van alcohol te verkeren. De minimotor werd door de politie in beslag genomen. De bestuurder moest onder meer aan letsel aan zijn hoofd worden behandeld.

Winschoten: arrestaties bij vechtpartij

De politie arresteerde vrijdagnacht vier personen die in een pand aan de Burgemeester Venemastraat betrokken waren bij een ernstige mishandeling van de 33-jarige bewoner. Drie personen, een 21-jarige inwoner van Veendam, een 20-jarige inwoonster van Oude Pekela en een 23-jarige inwoner van Bellingwolde, werden in de woning aangehouden. Een vierde verdachte, een 23-jarige man uit Wildervank, werd later aangehouden op het Zuiderveen tussen Winschoten en Oude Pekela. Het slachtoffer zou onder meer met een brandblusser op het hoofd zijn geslagen. Hij is in een ziekenhuis opgenomen. Een politieagent raakte bij de aanhoudingen licht gewond aan zijn hand. De oorzaak van de mishandeling is nog niet bekend.