Zorgsector onder de loep

23.06.2007 / 12:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: I? bv

I? bv

Zorgsector onder de loep
I&DT ziet bevestiging voor visie

Zaandam 23 juni 2007
Het zal niemand zijn ontgaan dat zich binnen de zorgsector belangrijke en fundamentele ontwikkelingen voordoen, die een ieder die in sector werkzaam is, aangaan. De regeringsverklaring van Balkenende IV is hier duidelijk over: de zorgsector moet laten zien hoe zij werkt en met haar financiën omgaat. Ruimte om zich te profileren op het gebied van kwaliteit en innovatie, heet het officieel.

De zorgwereld verandert voortdurend, maar de huidige software die de organisatieprocessen ondersteunt is star. Bovendien is de software veelal niet in staat om snel mee te veranderen met wet- en regelgeving, zodat deze op het moment van oplevering al verouderd is. Dit zijn enkele van de uitkomsten uit een anoniem survey dat door I&DT is gehouden onder twintig instellingen over de gehele breedte van de gezondheidszorg.

Het overgrote deel van de ondervraagden kijkt uit naar een situatie waarin alle processen via één systeem lopen. De informatie in IT-systemen moet transparant zijn, maar die helderheid blijkt in praktijk te ontbreken. Zelfs de weg die de informatie aflegt, blijkt niet altijd transparant.

Vrijwel unaniem is men van mening dat een IT-systeem in de Zorg onafhankelijk van tijd en plaats geraadpleegd moet kunnen worden. Een internetgebaseerde oplossing heeft de voorkeur. Autorisatie en de mogelijkheid om gericht aan te geven wie wel en wie niet bij bepaalde informatie mag komen wordt als belangrijk aspect genoemd. Vertrouwelijkheid van gegevens staat in deze sector voorop. De mogelijkheid om de cliënt zelf toegang te geven tot zijn eigen elektronische dossiers wordt daarbij als toekomstwens opgegeven.

I&DT biedt hiervoor de softwareoplossing Curasoft, die voorziet in volledige communicatiestandaardisatie van alle verschillende databronnen in de ketenzorg. Samenwerking, patiëntendossiers, communicatievastlegging en managementinformatie worden snel en eenvoudig verbeterd. De technologie past zich aan aan de processen (i.p.v. andersom).

Voordat Curasoft werd gelanceerd, heeft I&DT gedegen onderzoek verricht. De gegenereerde informatie stelt I&DT in staat om voor een grote groep organisaties in de gezondheidszorg een passende oplossing te kunnen bieden die voor een ieder volgens de eigen wensen kan worden ingericht. De behoefte hieraan blijkt groot vanwege de steeds hogere kwaliteitseisen die aan zorginstellingen worden gesteld en de eigen behoefte aan onderscheidend vermogen.

Curasoft speelt op deze ontwikkelingen in doordat het de processen in de zorg transparanter maakt en voldoet aan de kwaliteitseisen en normen binnen de zorgsector.

Een nieuwe manier van denken, dáár draait het om. Kennis en begrip van de markt stelt I&DT in staat complexe informatiestromen en processen in de gezondheidszorg te structureren en een flexibele en beheersbare oplossing aan te bieden.

Het is een oplossing die logistieke processen koppelt aan de kernactiviteiten van de zorgverlener, de kritische communicatie en dossiervorming - en daarmee sturing op eindresultaten - mogelijk maakt.

Meer informatie over Curasoft is te vinden op www.curasoft.nl. Tevens kunt u zich registreren voor een exemplaar van het resultaat van het gehouden survey.


---