Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

"Een werknemer die lekker in zijn vel zit, functioneert beter"

Training zorgt voor meer
plezier bij werk en leven

Uit een recente online-enquête van het Friese bedrijf Gimdnet, blijkt dat 65% van de ondervraagden plezier in het werk als een 'absolute vereiste' ziet. Twee van de tien respondenten vindt het werkplezier zelfs 'zeer belangrijk'. Wim-Paul van der Ploeg uit Arnhem herkent deze gegevens en helpt belangstellenden om dat plezier ook te bereiken.

Met het training- en coachingsbureau People-for-Progress, is van der Ploeg enkele jaren geleden al ingesprongen op deze ontwikkeling. Als trainer-coach bij het bureau, weet hij zelf maar al te goed hoe belangrijk werkplezier is: "Waar ik ook werkte, ik merkte dat mensen vaak hun beroep uitoefenden op een soort automatische piloot: vandaag doen wat ze gisteren ook al deden. Met deze ervaring ben ik bewust mijn aandacht gaan richten op wat ik doe. Zo ben ik begonnen met het ontwikkelen van trainingen die gericht zijn op plezierig en ontspannen werken en leven. Hierdoor heb ik ook mijn eigen balans tussen werk en privé gevonden. Dat heeft me als mens veel rust gegeven. Die balans vinden kan iedereen, je moet er alleen voor open staan. En daar help ik graag een handje bij door middel van mijn trainingen."

Plezierig werken

Een van de trainingen die Van der Ploeg geeft, heet dan ook: 'Plezierig, ontspannen en effectief werken'. In de in een bosrijke omgeving gelegen cursusaccommodatie in Arnhem-Noord, leren cursisten in groepen van maximaal tien personen bijvoorbeeld hoe ze prioriteiten kunnen stellen op hun werk en in hun privéleven. Of hoe ze stressvolle situaties op een ontspannen manier de baas kunnen blijven.

Van der Ploeg: "Mijn trainingen zijn erop gericht dat de cursist het juiste evenwicht vindt tussen thuis en het werk. Als een werknemer lekker in zijn vel zit, functioneert hij beter. En als daardoor het werken meer voldoening geeft, voelt de werknemer zich persoonlijk ook beter. Er ontstaat een natuurlijke win-win voor de werkgever en de werknemer. Daarnaast zou ik graag weten welk effect dit bijvoorbeeld heeft op ziekteverzuim."

Zelfreflectie

Tijdens de training wordt de cursist uitgedaagd over zijn of haar eigen handelingen na te denken. En daarop te reflecteren. Wim-Paul van der Ploeg is degene die dit proces begeleidt: "Ik bied cursisten een variëteit aan opdrachten, waarbij ze de gelegenheid krijgen om in veiligheid kritisch naar zichzelf te kunnen kijken. Vervolgens formuleren ze hun eigen verbeterpunten, waardoor er ruimte komt om een volgende situatie in de dagelijkse praktijk een andere invulling te geven. Die verandering komt helemaal uit henzelf. Cursisten reageren vaak verrassend: dat hadden ze namelijk bij henzelf helemaal niet gedacht."

Naast de cursus "Plezierig, ontspannen en effectief werken", geeft Wim-Paul van der Ploeg ook de cursus "Bewustzijn en groei" en biedt hij persoonlijke begeleiding in coachings-trajecten. Meer informatie is verkrijgbaar via www.people-for-progress.org, of via tel. 06 41 27 53 28.

FOTOBIJSCHRIFT
Wim-Paul van der Ploeg: "Mijn trainingen zijn erop gericht het juiste evenwicht te vinden tussen thuis en werk." (Foto: Preusting Pers, Nijmegen)


- X -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht