Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 23-06-2007

Verkopers nepsieraden verleggen werkterrein
Het lijkt er op dat de buitenlandse personen die met allerlei verhalen proberen nepgoud te verkopen hun werkterrein hebben verlegd. De afgelopen dagen heeft de politie in Drenthe namelijk meerdere meldingen gekregen van mensen die op- en langs auto(snel)wegen worden benaderd om iets te kopen. Dit gebeurt op verschillende manieren. Soms op parkeerplaatsen of bij benzinestations. Soms ook door langs de weg met geopende motorkap of door te zwaaien de indruk te wekken dat men pech heeft en stoppende automobilisten die willen helpen (soms opdringerig) sieraden aan te bieden. Bij alle meldingen is sprake van buitenlandse autos en mensen. De politie herhaalt daarom de waarschuwing om toch vooral niet in gaan op deze aanbiedingen.

Veroorzaker aanrijding aangehouden
ASSEN De politie hield vrijdagavond in zijn woning in Assen een 45 jr. man aan. De dronken man was kort daarvoor op de Mesdagstraat in Assen met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst en daarna doorgereden. Een getuige noteerde het kenteken waardoor de politie de man kon opsporen. Hij saboteerde een ademanalyse en ontkende de lantaarnpaal te hebben aangereden, dit ondanks de schade aan zijn auto en de onderdelen van zijn auto die waren achtergebleven. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs is alvast ingevorderd. (07-152536)

Auto tegen boom
EMMEN Op de Brinkenweg in Emmen botste vrijdagavond een 19 jr. inwoner van Emmen met zijn auto tegen een boom. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder bij een bocht de macht over het stuur. Het politieonderzoek toonde aan dat de man niet harder dan 50 km per uur heeft gereden. Omdat de bestuurder bekneld zat heeft de brandweer geassisteerd om hem uit de auto te halen. Ondanks de zware schade aan de auto is de bestuurder met slechts lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (07-152504)

Politie neemt vuurwerkpistool in beslag
ZUIDWOLDE Vrijdagmorgen nam de politie in een woning aan de Meppelerweg in Zuidwolde een vuurwerkpistool met bijbehorende munitie in beslag. De politie stelde een onderzoek in na een tip. Tegen de 42 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto tegen lantaarnpaal bestuurster had gedronken EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag botste bij de kruising van de Hondsrugweg met de Westerstraat in Emmen een 33 jr. vrouw uit die plaats met haar auto tegen een lantaarnpaal. Door onbekende oorzaak verloor zij de macht over het stuur waarna de auto in de middenberm terechtkwam en daar tegen de lantaarnpaal tot stilstand kwam. De vrouw bleef ongedeerd. Omdat ze gedronken had hield de politie haar aan. Op het politiebureau toonde een ademanalyse een alcoholgehalte aan van 1,7 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd. (07-152544)

Auto botste op loslopende paarden
UBBENA Bij een aanrijding op de Asserstraat in Ubbena tussen twee loslopende ponys en een personenauto, kwamen vrijdagavond de beide ponys om het leven en raakte de bestuurder van de auto gewond. Een zestal ponys was uit een weiland aan de Asserstraat gebroken. Twee daarvan kwamen in botsing met de auto bestuurd door een 20 jr. inwoner van Vries. Eén dier vloog daarbij door de voorruit deels in de auto waardoor de bestuurder bekneld kwam te zitten. Een 17 jr. passagiere uit Rolde bleef ongedeerd. De pony overleed direct. Het andere dier raakte zwaar gewond en kwam op de weg terecht. Een dierenarts verloste het dier uit het lijden. De brandweer bevrijdde de bestuurder uit de auto waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis in Assen is vervoerd. Tegen de eigenaar van de ponys, een bewoner van de Asserstraat, wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-152545)

Bromfietsers onder invloed van alcohol
HOOGEVEEN Op de Beukemastraat in Hoogeveen hield de politie vrijdagavond een 15 jr. bromfietsbestuurder uit die plaats aan. De jongeman reed zonder licht, had natuurlijk nog geen bromfietscertificaat en had ook nog eens gedronken (0,4 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

ROLDE Een 18 jr. inwoner van Rolde trok in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Asserstraat in Rolde met zijn slingerend rijgedrag de aandacht van een politiepatrouille. Een controle volgde waarbij duidelijk werd dat de jongeman gedronken had (0,6 promille). Hij valt onder de categorie Beginnend bestuurder en de politie maakt dus proces-verbaal op.

Meer alcohol in het verkeer
AALDEN Op de Aelderstraat in Aalden hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19 jr. beginnend bestuurder uit Ellertshaar aan. De jongeman reed in een auto met een alcoholgehalte van 0,3 promille.

EMMEN Een 28 jr. beginnend bestuurder uit Emmen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag met een alcoholgehalte van 1,1 promille in zijn auto over een parkeerplaats aan de Minister Kanstraat in Emmen. Dit resulteerde in een aanhouding door de politie en het invorderen van zijn rijbewijs.

Domme actie kost rijbewijs
HOOGEVEEN De politie vorderde in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs in van een 21 jr. inwoner van Hoogeveen. De man zat als passagier in zijn eigen auto toen deze op het Schutsplein in Hoogeveen tegen een boom botste. De bestuurder, een vriend van de eigenaar, liep na een woordenwisseling weg. In plaats van de auto te laten staan of weg te duwen stapte de eigenaar achter het stuur en reed een eind achteruit. Dit werd gezien door getuigen en toen de politie vaststelde dat de man gedronken had is hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 1,4 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. De vriend was nergens meer te bekennen. (07-152583)

Vluchtpoging eindigt in ziekenhuisopname
ASSEN De poging van een 17 jr. meisje uit Assen om een controle door de politie te ontlopen eindigde voor haar even oude passagiere en plaatsgenote in een ziekenhuisopname. De beide meisjes reden in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder helm op een bromfiets over de Javastraat in Assen. Toen een politiepatrouille de bestuurster een stopteken gaf sloeg de bestuurster snel linksaf en schampte even verder een betonnen paal. Ze kwamen te vallen waarbij de passagiere gewond raakte aan rug en mogelijk bekken. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De bestuurster bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Zakkenrolster actief
ASSEN Tenminste drie vrouwen zijn vrijdagmiddag in het centrum van Assen het slachtoffer geworden van een zakkenrolster. Een 79 jr. vrouw werd in een winkel aan het Mercuriusplein bestolen van haar portemonnee. In een winkel aan de Gedempte Singel raakte een 17 jr. meisje op die manier haar portemonnee en twee mobiele telefoons kwijt. En het laatste slachtoffer was een 81 jr. vrouw die in een winkel aan de Markstraat werd bestolen van haar portemonnee.

Alle drie de slachtoffers verklaarden dat er kort voordat ze de diefstal bemerkten een vrouw dicht bij hen in de buurt heeft gestaan. Omdat steeds dezelfde omschrijving van de vrouw wordt gegeven gaat de politie er van uit dat zij de dievegge is. Het gaat om een kleine vrouw van naar schatting 1.50 tot 1.60 met donker haar tot op de schouders. De vrouw heeft een getinte huidskleur.

Auto uitgebrand
SMILDE In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde op een parkeerplaats aan de Prinses Beatrixstraat in Smilde door nog onbekende oorzaak een personenauto uit. De auto waarop geen kentekenplaten meer zaten - stond daar volgens buurtbewoners al enkele weken. De brandweer bluste de brand. Een getuige zag vlak voor d ebrand vier jonge jongens hard wegfietsen vanuit de richting van de parkeerplaats. De politie houdt daarom rekening met brandstichting. Geprobeerd wordt de eigenaar te achterhalen. (07-152560)

Politie bekeurd
DE PUNT Een 56 jr. bewoner van de Groningerstraat in De Punt is vrijdag bekeurd voor het verbranden van afval. De man verbrandde in zijn tuin afval in een vat.

VRIES Tijdens een visserijcontrole bij diverse wateren tussen Assen en Vries bekeurde de politie vrijdag twee vissers. Eén viste met levend aas, de andere met drie hengels terwijl hij daarvoor geen vergunning had.

Politie stopt marathonuitzending
ZWARTEMEER Politie en opsporingsambtenaren van het Agentschap Telecom maakten vrijdagmiddag een einde aan een marathonuitzending van geheime zender Radio Albatros. Men zond uit vanuit een grote tent op een terrein aan de Panden in Zwartemeer. De zender is in beslag genomen. Een zware versterker is nadat de eigenaar afstand had gedaan ter plaatse vernietigd. Tegen een 26 jr. inwoner van Nieuw Amsterdam wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-152442)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.