Ingezonden persbericht

Burum, 3 april 2007

www.DeLauwersWandeltocht.nl in de lucht
Nieuw wandelevenement in Noordoost-Friesland

Op zaterdag 23 juni wordt er een nieuw wandelevenement gehouden met start en finish in Burum. De organisatie verwacht zo'n duizend deelnemers aan de routes over 12, 19 en 28 kilometer. Gisteren is de website www.DeLauwersWandeltocht.nl officieel online gegaan. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar de World Servants-groep uit Burum.

Volgens voorzitter Jan Ienco Froentjes van De Lauwers Wandeltocht wordt er momenteel achter de schermen hard gewerkt om de grootschalige wandeltocht tot een succes te maken. Een deelnemersveld van duizend wandelaars is volgens hem niet te hoog gegrepen. ,,De verschillende tochten gaan door het weidse landschap en langs het grondstation voor satellietcommunicatie bij Burum én langs de elzensingels in Achtkarspelen en Kollumerland. Deze afwisseling spreekt veel wandelaars aan. Verder zorgen verschillende muziekgroepen voor een vrolijke noot en een gezellige sfeer en zijn er onderweg veel versnaperingen te krijgen'', vertelt Froentjes.

Website
Start en finish van het wandelevenement zijn bij het dorpshuis Toutenburg aan de Meihuizenstraat in Burum. De routes over 12, 19 en 28 km en leiden door Burum, Augsbuurt, Buitenpost, Veenklooster en Kollum. De voorinschrijving van De Lauwers Wandeltocht is gisteren officieel gestart met het lanceren van de website www.DeLauwersWandeltocht.nl. De organisatie ligt in handen van een groep dertigers en veertigers die vijftien jaar geleden voor de organisatie World Servants vrijwilligerswerk heeft gedaan in Frans Guyana. Deze (oud-)Burumers hebben besloten een groep van 28 jonge dorpsgenoten te helpen met geldinzameling voor hun project. Deze jongeren reizen komende zomer af naar Egypte waar ze een noodopvang voor daklozen zullen bouwen. De opbrengst van de wandeltocht gaat volledig naar dit project.

Waardevolle tips
De organisatie heeft inmiddels contacten gelegd met de organisatoren van de Ie en Waad Rintocht, de Wâlddyk Rintocht en de Kollumer Krant Kuier, zodat waardevolle tips kunnen worden opgedaan. Om het wandelevenement mogelijk te maken en voldoende geld in te zamelen voor het daklozenproject zijn veel bedrijven benaderd met een verzoek tot sponsoring. ,,In zeer korte tijd hebben we veel positieve reacties ontvangen. Zo is Rabobank De Lauwers supersponsor geworden en hebben we vier hoofdsponsors: Agro Modern uit Noordhorn, leverancier van BouMatic melkinstallaties, De Jong & Laan Accountants Belastingadviseurs uit Leens, bouwbedrijf Kootstra Van der Veen uit Harkema en Stalad projectinrichting uit Aduard'', zegt Froentjes. De organisatie is nu druk bezig met alle voorbereidingswerkzaamheden. ,,Onze verrichtingen zullen we zoveel mogelijk publiceren via onze website. En als De Lauwers Wandeltocht een succes blijkt, dan wordt het mogelijk een twee- of vijfjaarlijks evenement.''

Fotobijschrift: De Lauwers Wandeltocht gaat door een gevarieerd landschap van weilanden en boomwallen. Foto: Nieuwsblad van Noord-Oost Friesland.

---