BredeScholieren maken kennis met 'slow food'

zondag 13 mei 2007

Leerlingen van Brede School De Schipbeek in Deventer en vier andere scholen doen mee aan een 'slow food'-competitie.

Een professionele kok is dinsdag te gast op de BredeSchool. Hij gaat samen met de kinderen, die vorig week al een smaakles volgden, een recept uitwerken en de maaltijd bereiden. Vier andere scholen hebben belangstelling hetzelfde te doen. De bedoeling is dat er een soort competitie tot stand komt. Tijdens het slotevenement op 23 juni in het Hof van Twello wordt bekend gemaakt wie van de deelnemers het beste recept heeft. Initiatiefnemer van de wedstrijd is de regionale afdeling van de wereldwijde organisatie Slow Food, die meer aandacht wil voor smaak en kwaliteit van voeding, historische producten en streekproducten.

Koken is overigens niets nieuws voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van De Schipbeek. Elke dinsdag kunnen ze tussen 16.00 en 17.30 een kookles volgen, waarbij steeds een ander land in de belangstelling gemaakt. Er worden heerlijke gerechten gemaakt, afkomstig uit bijvoorbeeld Marokko, Amerika, Griekenland en Nederland. De jeugdige chefs doen alles zelf onder begeleiding van chef Barbara. De taken worden verdeeld en er wordt erg gelet op de hygiëne, omgang met het voedsel en de etiquette. De kinderen komen in aanraking met allerlei buitenlandse ingrediënten. Na acht keer koken wordt een feestelijke buffet gemaakt voor genodigden.