Ingezonden persbericht

Wateringen, 13 mei 2007

The Defpenalty in finale Waterproof

In een goed gevuld Nederland 3 heeft The Defpenalty zich afgelopen zaterdag in de finale van Waterproof gespeeld. Met slechts twee man wisten ze hun concurrenten, Skirt en Mensergerjeniet, muzikaal achter zich te laten. Op 23 juni zal The Defpenalty als eerste finalist het opnemen tegen drie andere bands en strijden voor een plek op Waterpop.

De Haagse band The Defpenalty zette de toon bij de eerste noot. De combinatie van techno, metal en industrial in de beats en samples hebben een sterk opzwepend karakter. De tweemansformatie zet een mix neer van samples, live elektrische gitaar en live percussie. De jury roemde The Defpenalty: 'een uitstekende spanningsopbouw, opmerkelijk en ongelofelijk dat slechts twee man dit teweeg brengen'. Voor the Defpenalty was het optreden in Nederland 3 thuiskomen en hadden dan ook een zaal vol fans die het volledig met de uitslag eens waren.

Ook Skirt is thuis in het Westland. Deze rockband is voor de helft Westlands en voelde zich dan erg op z'n gemak en dat straalden ze uit. Een goede muzikale band met een ruig stemgeluid van de zanger. Rock zoals rock hoort te zijn. Voor Mensergerjeniet is Nederland 3 ook een bekend podium aangezien ze in 2006 ook de voorronde van Waterproof hebben weten te halen. De Nederlandstalige ska van Mensergerjeniet werkt aanstekelijk maar bleek helaas niet voldoende voor de finale.

De volgende voorronde van Waterproof is op 19 mei in Nederland 3, Lange Spruit te Wateringen, aanvang 21.30 uur. Dan zullen Alice, Mindscan en Syzygy om een plek op Waterpop strijden.

Waterpop viert in 2007 de 30e editie! Het gratis toegankelijke festival is voor deze gelegenheid op twee dagen: vrijdag(avond) 10 augustus en zaterdag 11 augustus. Op zaterdag het festival zoals dat 29 keer eerder is gedaan: van 13.00 tot 23.00 uur live muziek, de festival markt,theateracts en verschillende kinderactiviteiten in het Hofpark te Wateringen tegenover de monumentale molen. Op vrijdagavond 10 augustus een extra feest, de details voor dit spetterende jubileumfeest worden begin juni bekend gemaakt.