Concours Hippique International Officiel (CHIO)

Delft, Naaldwijk, Barendrecht en Gorinchem door naar finale CHIO Zuid-Holland Cup

Regenbuien deren dressuur-equipes van De Prins, Hoeve Westlandruiters, Beyaert en Hippos niet

Rotterdam, 23 juni 2007 - De equipes van De Prins (Delft), de Hoeve Westlandruiters (Naaldwijk), RV Beyaert (Barendrecht) en Hippos (Gorinchem) hebben de finaleplaatsen behaald voor de CHIO Zuid-Hollandcup dressuurrubriek tijdens het CHIO. Een aantal combinaties van de veertig M- en Z ruiters die vandaag aan start kwamen reden in een fikse bui tijdens hun proef. Toch kon dat hen en de supporters die deze deelnemende verenigingen meebrachten niet deren en werd er een stevige strijd geleverd. De finale van de CHIO Zuid-Holland Cup begint zondag om 11.45 uur in het Interchem stadion in het Kralingse bos.

Individueel waren de overwinningen voor Miranda Pakvis met Valentijn Dip in de M1 (65.22%), voor Angelique Roemers met Uniseven (64%) in de M2, Danielle van Mierlo met Ucento (65.88%) in de Z1 en Patricia Inpijn met Broere Karmijn (63.53%) in de Z2. Deze Z2 combinatie reed volgens de jury een echte proef waarbij zowel paard als amazone hun kwaliteit toonden. Mevrouw Mara de Bel, voorzitter van de jury vandaag, was onder de indruk van de entourage en de vele talentvolle paarden. "Zeker beloftes voor de toekomst maar bij een aantal combinaties mag het nog wat meer verzameld, iets meer bergopwaarts."

Het 59e CHIO Rotterdam brengt een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau presenteren van 20 t/m 24 juni 2007. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Kaarten zijn nu online te bestellen via www.chio.nl