Ingezonden persbericht

Robert Doornbos pakt P5 in kwalificatie Cleveland
---

CLEVELAND, 23 JUNI 2007 - Het was misschien niet het resultaat waar Robert Doornbos vooraf op had gerekend, maar toch toonde de Rotterdammer zich vandaag tevreden met zijn vijfde positie op de grid.

Nadat zowel Doornbos als zijn teamgenoot Dan Clarke gisteren nog wat moeite hadden om hun draai te vinden op het tot circuit omgebouwde vliegveld van Cleveland, had Minardi Team USA voorafgaand aan de tweede kwalificatie vandaag de set-up van hun wagens verder verbeterd. Vanaf het startsein van de tweede kwalificatiesessie hadden zowel Robert als Dan direct de snelheid goed te pakken.

In zijn eerste run pakte Doornbos direct de vijfde tijd. Met nog slechts een paar minuten op de klok wilde de debutant op zijn tweede set banden zijn tijd nog verder aanscherpen, maar gooide een rode vlag situatie roet in het eten. In de overgebleven minuten lukte het niemand om zijn/haar tijd te verbeteren. Toch was Doornbos naar omstandigheden tevreden met zijn vijfde startplaats.

ROBERT DOORNBOS: "We kenden geen gemakkelijke start van het weekend, maar door hard te werken hebben we als team de wagen goed kunnen afstellen naar de karakteristieken van dit circuit. Vooral in de lange runs, met veel benzine aan boord, gedraagt de auto zich goed. Ik denk dan ook dat we morgen tijdens de race goede kansen hebben. Jammer genoeg kwam ik tijd tekort om mijn tijd verder te verbeteren, want een plek op de tweede startrij was zeker mogelijk geweest. Het goede nieuws is dat we voor morgen nu wel een extra set nieuwe banden over hebben."

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Robert Doornbos Media - PRESS REPORT