Open dag op boerderij van winnaar Mansholtprijs


Eemlandhoeve doet mee aan landelijke Open Dag Biologische Landhouw

BUNSCHOTEN, 20070620 -- De Bunschoter boerderij de Eemlandhoeve, winnaar van de Mansholtprijs 2007, houdt zaterdag 23 juni een open dag. De dag is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Open Dag van de Biologische Landbouw.

Zaterdag 23 juni wordt namelijk de jaarlijkse Open Dag Biologische Landbouw gehouden. Tevens is het de Dag van het Nationaal Landschap. Nederland kent 10 Nationale Landschappen en daarvan is het Eemland & Arkemheem er één.

Demonstratiebedrijf en biologische boerderij De Eemlandhoeve heeft een aantrekkelijk programma samengesteld om de gasten te laten kennismaken met dit bijzondere landschap `om de hoek'. Van 10-16 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor tal van activiteiten:

Zo is er is een fotopresentatie 'Meanderen in de polder' door Jaap van Atten. Er worden boerenerfrondleidingen gegeven en Jan Huijgen, eigenaar van De Eemlandhoeve, nodigt u uit om deel te nemen aan rondetafelgesprekken aan de Stamtafel van het Eemland.

Otto de Bruine exposeert schilderijen, tevens bestaat de mogelijkheid tot het bestellen van reprodukties. Er is werk van een houtdraaier en een houtkunstenaar en u kunt creatieve workshops volgen, zoals een workshop Landart; creatief met de natuur om je heen.

Men kan zich informeren over de activiteiten van Stichting Educatief Platteland!, agrarisch natuurbeheer en de imkerij. Voor de kinderen zijn er quizvragen, een kleurwedstrijd én is er een grabbelton. De boerderijwinkel is open en op het terras kunnen bezoekers genieten van een homemade koek, 'n glas biologisch sap óf lekker boerenijsje.

Kortom, een dag voor boeren, burgers en buitenlui! Kom naar De Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5B, en belééf dit unieke landschap in de achtertuin van Amersfoort.
Voor meer informatie kijk op www.eemlandhoeve.nl of bel 033-2999200.





de Eemlandhoeve