Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom zondag 24 juni

BERGEN OP ZOOM, 24 juni 2007

15-jarige jongen aangehouden voor diefstal

HOEVEN: Een 15-jarige jongen uit Zegge was op vrijdagmiddag aan het zwemmen in een zwemgelegenheid aan de Oude Antwerpsepostbaan. Op een gegeven moment zag hij dat onder andere zijn portemonnee en mobiele telefoon weg waren. Er ontstond een conflict tussen de gedupeerde en zijn vrienden en nog een groep jongeren over de gestolen spullen, omdat de gestolen spullen bij de andere groep jongen waren teruggevonden. Men belde de politie. Deze hield een 15-jarige jongen uit Sint Willebrord aan, omdat hij in bezit was van de goederen. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De goederen zijn geretourneerd aan de eigenaar.

Tweetaal aangehouden met ruim 8000 XTC-pillen

ROOSENDAAL: Leden van het team Courage van de politie hield op vrijdagavond twee mannen aan voor bezit van harddrugs. De politie zag dat de mannen in contact kwamen met een drugsrunner en een pakketje overhandigd kregen. Toen de twee in hun auto richting Belgie reden, wilde de politie hen op de Van Beethovenlaan staande houden. De inzittenden wilden ontkomen en reden tegen een politievoertuig aan om weg te komen. Op de Strausslaan gooiden zij het pakketje dat ze van de drugsrunner hadden ontvangen uit de auto. Op de Kalsdonksestraat kon de politie de twee uiteindelijk staande houden. In het pakketje bleken ruim 8000 XTC-pillen te zitten. De twee 25-jarige Belgische inzittenden zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Een 46-jarige man uit Bergen op Zoom was op vrijdagavond rond 23.00 uur aanwezig in een horecagelegenheid aan de Dubbelstraat. De man kreeg op het toilet een woordenwisseling met twee mannen die hem beschuldigden van mishandeling. De Bergenaar wilde het toilet verlaten en werd toen geschopt en geslagen. Hierbij raakte hij buiten bewustzijn. De politie werd gealarmeerd. Deze hield een 37-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. Hij hield aan de mishandeling meerdere zwellingen en een gebroken tand over. De verdachte is ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie onderzoekt autobranden

ZEVENBERGEN: De politie kreeg op zaterdag even na middernacht melding dat er drie autos in brand stonden aan de Langenoordstraat. De drie autos stonden naast elkaar geparkeerd. De drie voertuigen werd geblust door de brandweer. Ze waren dusdanig beschadigd dat ze zijn getakeld. De brandweer constateerde dat er sprake was van brandstichting. Van de drie auto-eigenaren is aangifte opgenomen. Ook een schutting raakte door de brand beschadigd. Ook van de eigenaar van deze schutting is aangifte opgenomen.

Op zondag kreeg de politie weer meldingen van autobranden. Aan de Zoetendaal is tussen 03.00 uur en 04.30 uur twee autos uitgebrand. In de nacht van zaterdag op zondag is tussen 23.00 uur en 04.15 uur aan de Geerland een auto in brand gestoken. De auto brandde uit en ook de carport waar het voertuig onder stond is gedeeltelijk uitgebrand. Om 05.11 kreeg de politie melding van een brand aan de Luchtenburg. Hier stond een caravan in brand. De brandweer heeft de branden gedoofd. De politie stelt sporenonderzoeken in n.a.v. de verschillende branden en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden.

De politie heeft een onderzoek gestart waar o.a. een buurtonderzoek deel van uitmaakt.

Drietal vlucht naar politiebureau na poging inbraak

ROOSENDAAL: Op zaterdag omstreeks 00.45 uur was een 26-jarige Roosendaler aanwezig in zijn woning aan de Genestetlaan. Hij zag plotseling een aantal mannen rond zijn huis lopen. Ze waren in bezit van inbrekersgereedschap. Toen hij op onderzoek uit ging ontdekte hij braakschade aan één van de buitendeuren. Men had gepoogd in te breken in de woning. Hij liep naar buiten en zag de drie in een auto stappen. Hij zette de achtervolging in. De inbrekers raakten in paniek door de achtervolging en reden naar het politiebureau, waar ze zijn aangehouden. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachten, een 26-jarige en een 29-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Roosendaal, zijn ingesloten.

Automobilist aangehouden na rijden onder invloed

KRUISLAND: De politie hield op zaterdag om 03.30 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aan in de Molenstraat, nadat men zag dat hij slingerend over de weg reed. De man werd staande gehouden en onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 775 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor bedreiging

OUDENBOSCH: De politie hield zaterdagmiddag een 49-jarige man uit Oudenbosch aan voor bedreiging. De man zou een buurtbewoner van de Linaeuslaan met een steekwapen hebben bedreigd n.a.v. een langer lopende burenruzie. De 44-jarige aangever had al eerder aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte is inverzekering gesteld. De politie heeft van verschillende getuigen een verklaring opgenomen.

Politie houdt man aan na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdagmiddag ontstond er een ruzie op de Boulevard Noord. Een 27-jarige man uit Rotterdam zou hierbij een 16-jarige Hagenees hebben mishandeld door hem in het gezicht te slaan. Aanleiding voor de ruzie was dat de twee tegen elkaar aan waren gelopen. De 27-jarige man is aangehouden. Van de 16-jarige jongen is aangifte opgenomen. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Dronken vrouw aangehouden na aanrijding

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdagmiddag rond 18.00 uur een 51-jarige vrouw uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De vrouw was met haar auto op de Boulevard tegen een voorgaande auto aangereden bij een stoplicht. Bij aankomst bleek de vrouw onder invloed te zijn. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 895 ug/l. Het rijbewijs van de automobiliste is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 11 uur. Ook haar auto is achtergehouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drietal probeert man te beroven

ROOSENDAAL: Een 60-jarige man uit Roosendaal wilde op zaterdagmiddag de opbrengst van zijn winkel storten bij een bank aan de H G Dirckxstraat, toen er drie jonge mannen naar hem toe kwamen. Eén van hen schopte de man tegen zijn benen en ze eistten de geldzak. De 60-jarige man werd hierop erg boos en ging verbaal tekeer tegen de drie. Hierop zijn ze gevlucht. De politie heeft aangifte opgenomen van de poging tot beroving en stelt een buurtonderzoek in.

Man aangehouden voor vrijheidsbeneming en bedreiging

OUDENBOSCH: De politie hield op zondag even na middernacht een 20-jarige man uit Oudenbosch aan. De man zou die avond zijn 14-jarige vriendin uit Oudenbosch in zijn woning hebben vastgehouden. Het meisje had meerdere malen geprobeerd de woning te ontvluchten, maar de man belette haar weg te komen. Ook zou hij haar een wapen hebben getoond. Toen ze uiteindelijk weg kon komen hebben haar ouders bij thuiskomst de politie ingeschakeld. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en hield de 20-jarige man aan als verdachte van vrijheidsbeneming en bedreiging. Het wapen is in de woning aangetroffen en in beslag genomen voor onderzoek.

Vrouw aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag even na middernacht een 36-jarige vrouw uit Roosendaal aan voor mishandeling. De vrouw zou zonder aanwijsbare reden een groepje vrouwen op de Markt hebben aangevallen en hen bij de keel hebben gegrepen en hebben geslagen. Van een 28-jarige vrouw en een 34-jarige vrouw uit Roosendaal is aangifte opgenomen. Ook zal er van een derde betrokkene nog aangifte worden opgenomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man inverzekering na dreigen met vuur- en steekwapen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondag om 01.45 uur een 42-jarige jarige man uit Den Haag aan voor bedreiging. De man was aanwezig in een kantine aan de Gareelweg. Opeens zou hij een vuurwapen hebben getrokken en de 51-jarige uitbater van de kantine hebben bedreigd. Reden daarvoor zou een eerdere ruzie zijn. Ook zou hij de 51-jarige man hebbeb bedreigd met een steekwapen en een ruit van het pand hebben vernield. De politie heeft de man aangehouden en een nepvuurwapen en het steekwapen in beslag genomen. Bij de aanhouding werd preventief een politiehond ingezet. Ook trok een politiemedewerker zijn vuurwapen, omdat de man mogelijk nog in bezit was van het genoemde vuurwapen. Hierop gaf de verdachte zich over. De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden na diefstal met geweld

ROOSENDAAL: Op zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur reed een automobilist bij een benzinepomp aan de Van Beethovenlaan weg zonder te betalen voor de getankte benzine. De mevrouw achter de kassa had al gezien dat de man zich verdacht gedroeg. Hij bleek bij de kassa geen geld of identiteitsbewijs bij zich te hebben. Nadat men hem vertelde dat hij zijn auto moest achterlaten is de man weggereden. Toen hij wegreed duwde hij de kassamedewerkster met kracht weg, toen zij hem wilde tegenhouden. Ook trok hij de portier dicht, terwijl de hand van de vrouw ertussen zat. Ze alarmeerde de politie en deed aangifte van diefstal met geweld. Met behulp van het genoteerde kenteken heeft de politie een 31-jarige man uit Roosendaal aangehouden aan de Tanzanietdijk. Hij is in de loop van de avond na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg