Concours Hippique International Officiel (CHIO)

Laura Kraut wint met Anthem Longines Grand Prix Port of Rotterdam

Prachtige paardensport tot de laatste minuut van de wedstrijd

Rotterdam, 24 juni 2007 - De Longines Grand Prix Port of Rotterdam is na een barrage die spannend was tot de laatste minuut gewonnen door de Amerikaanse Laura Kraut met haar paard Anthem. Als een na laatste starter in de barrage besefte Laura Kraut dat ze niets te verliezen had. Ze vertrouwde volledig op haar zestien jarige Nederlands gefokte paard dat ze inmiddels al acht jaar rijdt. Ludger Beerbaum met z'n negenjarige Enorm werd tweede, op de hielen gevolgd door wereldkampioen Jos Lansink met Al Kaheel Spender S.

Voor de grote prijs had Rob Jansen met zijn team vandaag een minder groot maar meer technisch parcours gebouwd dan tijdens de landenwedstrijd. Ruiters, publiek en organisatie waren het er over eens dat het parcours prachtige sport heeft opgeleverd die spannend was tot en met de laatste combinatie. Alles zat er in wat hoogte en breedte betreft en geen enkele afstand van de ene sprong naar de volgende was simpel. De bodem hield zich perfect ondanks alle regenbuien die er tijdens het CHIO gevallen zijn. "Ik had geen ogenblik het gevoel onderuit te kunnen gaan en kon veilig korte wendingen maken en flink doorgalopperen", aldus winnares Laura Kraut.

De Nederlanders vielen vandaag niet in de prijzen, Albert Zoer en Marc Houtzager hadden een foutloze eerste ronde maar moesten beiden al vroeg in de barrage starten. Geen gelukkige positie met zo'n sterk deelnemersveld. Rob Ehrens was heel tevreden met de goede prestatie van Okidoki die hier in Rotterdam een çome back maakte en twee foutloze rondes had.

Directeur Sportief Emile Hendrix genoot niet alleen zelf van de goede sport, hij was ook bijzonder tevreden met de volle tribunes. Het concours is volgens hem op de goede weg en de sterk toegenomen bezoekersaantallen zijn veelbelovend voor de toekomst van het CHIO.

Het 60e CHIO Rotterdam zal opnieuw een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau presenteren van 18 t/m 22 juni 2007. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Weer vijf dagen topsport, de 60e editie dan.