Ingezonden persbericht

CRASH OVERSCHADUWT OPTREDEN DOMINICK MUERMANS IN BRITS FORMULE 3 KAMPIOENSCHAP

MONZA, 24 JUNI 2007 - Dit weekend vond op het circuit van Monza (Italië) de negende en tiende ronde van het Britse Formule 3 kampioenschap plaats. Dominick Muermans, die normaal gesproken uitkomt voor het Italiaanse Ombra Racing in de International Formula Master, nam als gastrijder deel aan dit kampioenschap om vooral veel kilometers te maken. In de vrije trainingen en kwalificaties kwam Dominick goed aan zijn trekken, maar werd in de openingsfase van beide races door onbesuisde acties van andere deelnemers hard van de baan geduwd. In de afsluitende race vloog hij zelfs vier maal over de kop, maar kwam de Nederlander gelukkig met de schrik vrij.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Nadat Muermans veel ervaring had opgedaan in de International Formula Master op Valencia, Pau en Brno, maakte de Limburger dit weekend eenmalig de overstap naar het Brits Formule 3 kampioenschap dat verreden werd op het circuit van Monza. Muermans nam deel aan deze races om vooral veel kilometers te maken ter voorbereiding op de International Formula Master-races, die later dit seizoen op 06 en 07 oktober op dit Italiaanse circuit zal plaatsvinden. Muermans kwam met een geprepareerde Formule 3 bolide van SRT Swiss Racing Team AG aan de proppen. Op zaterdag stond een vrije training op het programma. Anders dan hij in de International Formula Master gewend was, bleek de compound van de banden in de Formule 3 minder grip te vertonen, waardoor hij met een tijd van 1:50.832 genoegen moest nemen met een 24e plaats. In de kwalificaties, die aan het einde van de dag werden verreden, probeerde Muermans in de slipstream tot snellere tijden te komen, maar de rijder met startnummer 69 kon hier niet optimaal van profiteren. Hij moest het met zijn Opel-Spiess aangedreven Dallara F306 bolide afleggen tegen de krachtige Mercedes-Benz en Honda motoren die ruimschoots waren vertegenwoordigd. Hij eindigde respectievelijk op de 23e en 29e positie.

RACE 01 + 02:
Daar Muermans vooral veel kilometers probeerde te maken in de Formule 3 races op Monza, duurde de eerste manche voor hem slechts 1 volle ronde. De rijder uit Maaseik kwam bij de start goed weg, maar werd ongelukkig van achteren getoucheerd door Hamad Al Fardan die hem uit de wedstrijd drukte. Met een kapotte ophanging en wishbone moest hij de strijd staken. In de tweede race kwam Muermans opnieuw uitstekend uit de startblokken. Hij wist maar liefst 11 rijders te verschalken en sloot in het drukke middenveld aan. Hij voerde de druk in de volgende ronden verder op, totdat bij de beroemde bocht 'Parabolica' wilde insturen. Hij werd echter keihard in de zijkant geraakt en sloeg met zijn bolide maar liefst vier keer over de kop. Ondanks de harde klap kwam Muermans gelukkig zonder kleerscheuren uit de bolide.

DOMINICK MUERMANS: "Jammer van het weekend. Ik kwam hier om veel data te verzamelen voor de International Formula Master races, die later dit jaar op dit circuit worden gereden. In de vrije trainingen en kwalificaties reed ik veel nuttige kilometers, maar de races daarentegen waren snel over. Ik werd nog gewaarschuwd voor het rijgedrag van sommige deelnemers in dit Brits Formule 3 kampioenschap, maar dit sloeg werkelijk nergens op. Gelukkig ben ik er met wat lichte spierpijn van afgekomen. Desondanks is mijn uitstapje bij SRT Swiss Racing leerzaam geweest en kijk ik met vertrouwen uit naar de komende races in de International Formula Master op het circuit van Porto (07 en 08 juli)."

Uitslag Brits Formule 3, race 01, 24 juni 2007 Monza:
01. Maro Engel, Carlin Motorsport, 28:43.419
02. Sam Bird, Carlin Motorsport, + 02.926
03. Alberto Valerio, Carlin Motorsport, + 04.807
DNF. DOMINICK MUERMANS, SRT SWISS RACING TEAM, + 2 ronden

Uitslag Brits Formule 3, race 02, 24 juni 2007 Monza:
01. Marko Asmer, Hitech Racing, 28:43.534
02. Maro Engel, Carlin Motorsport, + 00.680
03. Sam Bird, Carlin Motorsport, + 08.921
DNF. DOMINICK MUERMANS, SRT SWISS RACING TEAM, + 3 ronden

NIEUWS en FOTO'S worden verzorgd door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.dmuermans.com of contacteer Roelof Oosterhuis (media@insightf1.com / +31 652 056 637).