Nederlandse Tafeltennisbond


EK Tafeltennis voor Veteranen 2007 in Rotterdam

21-05-2007
Van maandag 25 tot en zondag 30 juni strijden 2.100 deelnemers uit 35 Europese landen om de titels in de EK Tafeltennis voor Veteranen. Vanuit Nederland zijn er bijna 200 deelnemers te bewonderen. Kom kijken naar de sterren van vroeger, die laten zien dat tafeltennis nog steeds op hoog niveau beoefend wordt.

Vriesekoop na 15 jaar weer Europees kampioen?

Bij de dames is tweevoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop van de partij. In 1982 en 1992 werd zij Europees kampioene bij de dames. Zij woont momenteel in China, maar komt speciaal voor deze EK terug naar Nederland. Om zich op de EK voor te bereiden, traint zij in Peking regelmatig met voormalig wereldkampioene Dengyaping. Graag wil ze 25 jaar na haar eerste senioren titel, opnieuw de Europese titel halen, maar nu bij de veteranen. Een van haar mogelijke tegenstandsters kan Mirjam Hooman worden, die momenteel nog in de Duitse competitie speelt. Mirjam won de Europese Top-12 in Den Bosch in 1991. Samen proberen zij te strijden om de titel in het dames dubbelspel.

Bewonder Surbek

Bij de heren kunt u genieten van het spel van Henk van Spanje, die nog steeds actief is in onze Nederlandse herentop, veelvoudig Nederlands kampioen Bert van der Helm, maar ook de voormalige wereldtopper Dragutin Surbek. Zijn fore-hand tospin is nog steeds een prachtig om naar te kijken. Verder zijn er nog verschillende oud-toppers in actie te zien.

Record aantal deelnemers

Het is voor de eerste maal dat dit evenement in Nederland wordt gespeeld. Met 2.100 deelnemers is dit het grootste tafeltennisevenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. En nog nooit namen er zoveel spelers en speelsters deel aan de EK Veteranen als dit jaar in Rotterdam!

Veel te zien en te doen

Het toernooi begint met een wervelende openingsshow op zondagavond 24 juni in het Sportpaleis Ahoy, met dans, show en muziek.

Op maandag en dinsdag vinden de poulewedstrijden in het enkelspel en dubbelspel plaats. Er wordt gespeeld in 8 verschillende leeftijdsklassen bij zowel de dames als de heren. De nummers één en twee uit de poules plaatsen zich voor het hoofdtoernooi. De overigen gaan door naar het troosttoernooi. Vanaf donderdag worden deze wedstrijden gespeeld. Alle halve finales en finales worden op zaterdag 30 juni gespeeld. Alle wedstrijden worden gespeeld in hal 1 van Ahoy, waar 100 wedstrijdtafels zijn opgesteld. Deze tafels (Tibhar Smah 28R) zijn voor een aantrekkelijke prijs te koop. (Informeer bij Posno Sport of kijk op http://www.evc2007.nl/ bij nieuws)

Naast de wedstrijdhal is er nog een uitgebreid promodorp, met verkoopstands, promotie voor tafeltennis en verschillende vormen van entertainment. Ahoy biedt ook voldoende gelegenheid voor eten en drinken. Kortom: naast het bekijken van de wedstrijden is er veel te beleven in Ahoy. Kom kijken en ervaar het zelf!

Kaartverkoop: aan de kassa tijdens de toernooidagen.

Nadere informatie: zie http://www.evc2007.nl/ of bel 040 213 20 64.