Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool start twee-jarige hbo-opleiding Installatietechniek: Open dag op 25 juni

In september 2007 start de Academie voor Engineering Rijswijk van De Haagse Hogeschool de nieuwe 2-jarige opleiding Installatietechniek. Het accent ligt, veel meer dan bij bestaande opleidingen als de MIT, op projectmanagement in de installatietechniek. De opleiding richt zich zowel op mboâers als werkenden. Op 25 juni van 16.30 tot 19.30 uur houdt De Haagse Hogeschool op haar locatie in Rijswijk een speciale open dag Installatietechniek.

Kennismaken op 25 juni

Tijdens de open dag maken bezoekers op allerlei manieren kennis met de nieuwe opleiding en het werkveld. Projectleiders in de Installatietechniek vertellen over hun beroep, installatietechniekbedrijven presenteren zich en uiteraard komt de belangstellende van alles te weten over de inhoud en organisatie van deze opleiding. De opleiding biedt een unieke mogelijkheid om carrière te maken binnen de installatietechniekbranche. Niet alleen werkenden in de installatietechniek zijn welkom op de open dag, maar ook werknemers met een werktuigbouwkundige of elektrotechnische achtergrond.

Waarom een twee-jarige hbo Installatietechniek?

Bedrijven uit de installatiebranche geven aan behoefte te hebben aan een brede opleiding die naast het technische en inhoudelijke aspect van de installatietechniek veel aandacht besteedt aan de management kant. De bedrijven zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de inhoud van het programma, het idee om het accent te leggen op de rol van projectleider komt dan ook bij hen vandaan. De betrokkenheid van bedrijven blijft, zij vormen een klankbordgroep en zijn ook in de praktijk betrokken. De initiatiefnemende bedrijven zijn Verkaart Groep, Kropman Installatietechniek, BRI Groep, Kalisvaart Technische Beheer, Unica Installatietechniek en Van Den Berg Infrastructuren. Ook andere bedrijven hebben inmiddels aangegeven belangstelling te hebben voor deze nieuwe opleiding.

Werkend leren

De opleiding is duaal. Studenten gaan één dag per week naar school. De overige dagen werken zij bij hun bedrijf, met als resultaat een daadwerkelijke baan als (assistent) projectleider.

Associatie Degree

De opleiding is een Associate degree en duurt twee jaar. Associate-degreeprogrammaâs (kortweg: Ad-programmaâs) zijn tweejarige programmaâs in het hoger beroepsonderwijs leidend tot een nieuwe wettelijke graad: de Associate degree. De verwachting is dat Ad-programmaâs vooral aantrekkelijk zijn voor mboâers die aarzelen of zij nog door zullen studeren en voor werkenden. Vanuit de arbeidsmarkt bestaat er behoefte aan afgestudeerden met een opleidingsachtergrond tussen mbo-4- en hbo-bachelorniveau in.