Politie Hollands Midden


Datum: 15 juni 2007


Korpschef Politie Hollands Midden in gesprek met jeugd uit de regio

Politie Hollands Midden weet nog te weinig van jongeren af. Wat houdt ze bezig, wat doen ze in hun vrije tijd en hoe ervaren zij het contact met de politie? Wat vinden zij van de informatie die de politie verspreidt en is dit informatie waar jongeren daadwerkelijk iets mee kunnen? Ook maakt Politie Hollands Midden nog te weinig gebruik van deze doelgroep als we kijken naar de opsporing en het verder verbeteren van de veiligheid op straat. Kortom, wat gaat er goed en wat kan er beter?

Om meer inzicht te krijgen in de denkbeelden van jongeren en in kaart te brengen wat jongeren en politie van elkaar kunnen leren, organiseert het korps op maandag 25 juni een lunchbijeenkomst om antwoord op deze en andere vragen te krijgen. Tijdens deze lunch gaan circa vijftien jongeren in de leeftijdsgroep van 15 tot 21 jaar in gesprek met korpschef Jan Stikvoort. Scholen en jongerenorganisaties worden inmiddels benaderd om deelnemers voor deze bijeenkomst te interesseren.

De lunch wordt op maandag 25 juni tussen 13.00 en 15.00 uur op het hoofdbureau in Leiderdorp gehouden. Aan de hand van stellingen wordt geprobeerd de discussie op gang te brengen.

Jongeren die belangstelling hebben voor deelname, kunnen zich via de e-mail aanmelden: bart.dassen@hollands-midden.politie.nl

--- noot voor de redactie/

Politie Hollands Midden