Ingezonden persbericht

Persbericht

Culturele Week Laak 2007 van start met jeugdgroep CH!PZ

Van maandag 25 juni tot en met vrijdag 29 juni staat de Haagse wijk Laak in het teken van kunst en cultuur. In opdracht van het Wijkberaad Laak Centraal coördineert Stichting Kunst in beeld (sKiB) de eerste Culturele Week Laak 2007. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen actief kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Op maandag 25 juni geeft burgemeester Deetman het officiële startsein met meteen daarna een spetterend optreden van de populaire jeugdgroep CH!PZ. De week eindigt op vrijdag 29 juni met de finale van de Verhalenvertelwedstrijd.

Gedurende de hele Culturele Week maken leerlingen van de twaalf basisscholen in Laak kennis met verschillende vormen van kunst en cultuur. Dat loopt uiteen van de traditionele muziek uit diverse landen tot popmuziek, van verhalenvertellers tot toneel en van traditionele kinderspelen tot (jeugd)literatuur. Niet alleen passief, maar ook en vooral actief: Zelf meedoen en beleven staat centraal in het programma. Hierdoor leren kinderen hun eigen kwaliteiten en capaciteiten ontdekken, zichzelf te uiten en 'neer te zetten'. Daarnaast worden de kinderen op deze manier ook gestimuleerd om andere culturen te ontdekken en te waarderen. Kinderen ontdekken zichzelf, hun wijk en elkaar via kunst en cultuur.

Het afwisselende en inspirerende programma omvat onder andere; de verhalenvertellers Winston Scholsberg en Antonia van der Wijk, Het Haags Kinderatelier, Theatergroep van Santen en Faruk Dikici, de schrijvers Mirjam Oldenhave met band en Paul van Loon, Henk Driessen Jeugdshows en de Scholierenquiz. Ouders worden tijdens deze week nauw betrokken bij de activiteiten en als vrijwilliger gevraagd te ondersteunen. Initiatiefnemer van de Culturele Week Laak is Wijkberaad Laak Centraal.

De hoofdsponsoren van de Culturele Week Laak zijn Fonds 1818, gemeente Den Haag en het Oranjefonds.


Noot voor de redactie,