Gemeente Rotterdam

Op maandagochtend 25 juni 2007, om 10.00 uur, raft wethouder Bolsius mee met de eerste les van de Waterroute Zuiderpark. Hij doet dit samen met een aantal kinderen van groep 7 van basisschool De Blijvliet.

In groepjes van acht beantwoorden de kinderen vragen die met water en de natuur rond het water te maken hebben. Op de route rond het Avontureneiland staan tien vragen op bordjes in het water. De vragen hebben betrekking op hetgeen de kinderen op dat moment zien.

De route is samengesteld door het Centrum voor Natuur- en Mileueducatie (Sport en Recreatie) en Gemeentewerken Rotterdam. In totaal doen ruim vierhonderd kinderen mee aan de route. De educatieve waterroute is aangeboden aan de groepen 7 van de basisscholen in de deelgemeenten Charlois en Feijenoord en uitgezet rond het Avontureneiland in het vernieuwde Zuiderpark.

Water en het Zuiderpark
Het vernieuwde Zuiderpark is op 9 juni feestelijk geopend. Op het gebied van water is er heel wat gebeurd in het Zuiderpark. Er is een nieuwe vijver aangelegd en de bestaande singels en sloten zijn verbreed of verlengd. Al het water staat in verbinding met elkaar. Dit zorgt voor een betere doorstroming. Door de aanleg van natuurvriendelijke oevers met riet, biezen en moerasplanten wordt het water op een biologische manier gefilterd. Op diverse plekken zijn stuwen geplaatst. Deze stuwen dienen om vuil van schoon water te scheiden. Het water in het Zuiderpark wordt daardoor schoner en is geschikt voor recreatieve doeleinden.

Bron: Gemeentewerken, 21-06-2007