Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 22 juni 2007

Yfke Sturm siert hoofdkantoor van het Rode Kruis

Holland's Next Top Collectant boegbeeld campagne

Het Rode Kruis gebouw aan het Leeghwaterplein in Den Haag zal er volgende week even helemaal anders uit zien. Yfke Sturm siert vanaf maandag 25 juni de gevel van het hoofdkantoor. Een foto van Sturm van 12 bij 14 meter zal de voorkant van het gebouw bedekken. Afbeeldingen van Sturm, topmodel en ambassadeur van het Rode Kruis, staan wel vaker in de bladen of op billboards, maar een doek van bijna 175 vierkante meter is ook voor Sturm uniek.

Sturm heeft de hoofdrol in de campagne van het Rode Kruis, waarin collecteren op een verrassende manier wordt gepresenteerd. De aandacht gaat niet naar het doel waaraan het opgehaalde geld wordt besteed, maar naar Holland's Next Top Collectant. In de campagne worden de collectanten van het Rode Kruis klaargestoomd door het topmodel om te collecteren.

De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis is van zondag 24 tot en met zaterdag 30 juni 2007 plaats. In deze week zullen ongeveer 20.000 vrijwilligers van het Rode Kruis langs de deuren gaan met een collectebus.

Noot voor de redactie/