Veilig Verkeer Nederland

Persbericht

Veilig verkeer bij school blijft item

Breda,

Bewoners van onder meer Breda en Bavel hebben de straatspeeldag gisteren aangegrepen om (andermaal) aandacht te vragen voor de verkeersonveilige situaties in hun buurten.

De werkgroep Veilig Boeimeer en de Nutsschool en Montessorischool aan de Jan Nieuwenhuyzenstraat combineerden de straatspeeldag met een actiedag.
Hoewel de verkeerssituatie in die straat en de aangrenzende Boeimeersingel en de Michiel de Ruyterstraat de aandacht van de gemeente en de politie hebben, blijven buurt en school ` vrezen dat (doorgaand) verkeer op de Boeimeersingel toch meer prioriteit krijgt dan de veiligheid van onze kinderen'. Ouders, verenigd in Veilig Boeimeer, noemen als belangrijkste knelpunten dat het voor fietsers onveilig is de Boeimeersingel over te steken ter hoogte van de Jan Nieuwenhuyzenstraat en ook het kruispunt met de Wilhelminabrug zou een gevaar opleveren voor met name de jonge fietsers. Derde knelpunt is het oversteken van de Boeimeersingel ter hoogte van de Michiel de Ruyterstraat.
Wethouder Wilbert Willems, die de straatspeeldag in de Jan Nieuwenhuyzenstraat opende, zei het belangrijk te vinden dat de scholen en ouders zelf actief bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid in de buurt van scholen. Hij zei het er niet bij, maar het is geen geheim dat zeker ook ouders zélf bij het brengen en halen van hun kroost voor onveilige situaties zorgen in de buurt van scholen. Reden ook voor de politie daar met enige regelmaat op te controleren.
De straatvereniging van de Vossenlaar in Bavel vroeg gisteren de aandacht voor `het feit dat bij de aanleg van de woonwijk in Wolfslaar-Zuid een groep bewonertjes vergeten is'. Er is, vindt ze, steeds minder ruimte om te spelen. De ruimte die er wel is, zou verkeerd zijn ingericht. Zonder speeltoestellen en afscheidingen, zodat ballen de straat op vliegen waar kinderen achteraan rennen. De wijk zou te weinig goede speelplaatsen hebben en ook op verkeerde plekken.