Gemeente Teylingen

in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw P.M. Carli-Steenvoorden Lid in de Orde van Oranje-Nassau

21 juni 2007

PERSBERICHT 23 juni 2007 - Burgemeester drs S.W.J.G. Schelberg reikte zaterdag 23 juni omstreeks 17.00 uur een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw P.M. Carli-Steenvoorden (67), wonende in Sassenheim. Mevrouw Carli wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.\r\nDe uitreiking vindt plaats tijdens de receptie van zeilschool 't Vossenhol ter gelegenheid van het 12e lustrum van de school, van 16.00 - 18.00 uur. Locatie: Hellegatspolder 3 in Warmond.

Mevrouw Carli is vanaf 1982 tot op heden verantwoordelijk voor de gehele inschrijvingsadministratie van deelnemers aan de jeugdkampen van zeilschool 't Vossenhol. De zeilschool ligt aan de Kaag en is opgericht in 1947. Het is daarmee de oudste zeilschool van Nederland. Per jaar krijgen 650 deelnemers zeilinstructie aan de Kagerplassen en ook in Friesland.

Voor mevrouw Carli begint het seizoen al in december wanneer de folders voor de zeilkampen de deur uitgaan. Zij staat telefonisch de ouders te woord, regelt de inschrijvingen voor de zeilkampen en controleert de betalingen. In de afgelopen jaren heeft zij mede de automatisering van de administratie georganiseerd. Bovendien is zij tijdens het seizoen voortdurend beschikbaar voor het beantwoorden van vragen van ouders.

In de maanden juni, juli en augustus is ze wekelijks op 't Vossenhol met de administratie van deelnemers van de betreffende kampweek. Ze instrueert dan ook de zeilinstructeurs en de walstaf over eventuele speciale wensen.

Zonder vrijwilligers als mevrouw Carli zou de stichting Zeilschool zonder commercieel oogpunt niet kunnen bestaan.

Overige vrijwilligersactiviteiten

Naast haar werk voor de zeilschool 't Vossenhol was mevrouw Carli vijf jaar betrokken bij de stichting Zonnebloem als hulpverlener tijdens reizen. Ook had ze drie jaar een ondersteunende functie bij de stichting Doe een Wens.