FNV Jong feliciteert Taskforce Jeugdwerkloosheid

25.06.2007 / 09:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fnv

Fnv

Hans, gefeliciteerd! Maar nu stoppen, is een beetje dom! Dit is de boodschap die FNV Jong vandaag samen met prinses Maxima s evenbeeld zal overbrengen voorafgaand aan de slotmanifestatie van de Taskforce Jeugdwerkloosheid.
FNV Jong is heel blij met de resultaten van de Taskforce onder leiding van voorzitter Hans de Boer. Maar de jeugdwerkloosheid onder allochtone jongeren is nog steeds hoog, zo n 22% tegenover 9 % onder autochtone leeftijdsgenoten. De Taskforce stopt ermee, maar FNV Jong vindt dat een beetje dom! Er is namelijk nog genoeg te doen. Dit is de reden dat FNV Jong de hulp ingeroepen heeft van het evenbeeld van prinses Maxima. Zij zal de boodschap van FNV Jong verspreiden door met genodigden van de Taskforce-slotmanifestatie op de foto te gaan.

FNV Jong stelt voor om de Taskforce Jeugdwerkloosheid een doorstart te geven. In ieder geval op een aantal punten. Zo zou er een meetbare doelstelling voor deze kabinetsperiode moeten worden afgesproken om vooral de werkloosheid onder allochtonen terug te brengen. 10% in 2011 lijkt ons een realistisch streven; aldus Mathijs Rutten, bestuurder FNV Jong (die overigens officieel is uitgenodigd voor de slotmanifestatie). Daarnaast pleit FNV Jong ervoor om regionale banenplannen af te sluiten voor allochtonen. Jongeren kiezen te vaak voor een opleiding waarbij ze later geen kans hebben op een baan. Simpelweg omdat er geen werk is in die sector of in die regio. Een nieuwe Taskforce moet zorgen dat duidelijk wordt hoe werkgelegenheid zich ontwikkelt in bepaalde regio s. Deze aanbevelingen zijn niet gemakkelijk en gaan zeker niet vanzelf. Daarom is het nodig om een politiek verantwoordelijk persoon aan te wijzen, zegmaar een coördinerende bewindspersoon.

---