Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 24 juni

* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM-MAASVLAKTE- Op de provinciale weg N15 ontstond zaterdagmorgen vroeg een eenzijdige aanrijding waarbij een persoon gewond raakte. De 39-jarige automobilist, afkomstig uit Spijkenisse, verloor rond zeven uur de macht over het stuur en knalde twee maal tegen de vangrail. De brandweer heeft het slachtoffer uit zij auto bevrijd, hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het MCRZ, locatie Zuiderziekenhuis. Een klapband is mogelijk de oorzaak van het ongeval. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de toedracht.


* KORT BRAND IN SCHIP
ROTTERDAM-WAALHAVEN- In het schip de Otapan, dat aan kade van de Nijmegenstraat ligt, is zaterdagavond korte tijd brand geweest. Rond half acht ontstond in de machinekamer, tijdens slijpwerkzaamheden, brand. De brandweer had het vuur snel onder controle en gaf om kwart voor negen brand meester. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen, het schip was vorige week asbest-vrij verklaard. Drie personen hadden rook ingeademd, twee ervan zijn ter controle naar het MCRZ lokatie Zuiderziekenhuis vervoerd.

Uitgave zaterdag 23 juni

* ZESTIEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

VLAARDINGEN- Politiemensen hebben gisteren zestien verdachten aangehouden na een vechtpartij in het centrum van Vlaardingen. Rond tien uur ontstond er op de Westhavenplaats onenigheid tussen twee groepen mensen, waarbij over en weer behoorlijk klappen vielen.
Doordat de politie zeer snel met meerdere eenheden ter plaatse was, werd de vechtpartij snel in de kiem gesmoord en konden zestien verdachten worden aangehouden. Rond half elf was het op het plein weer rustig.
De verdachten, Rotterdammers en Vlaardingers tussen de 18 en 38 jaar oud, zijn overgebracht naar verschillende politiebureaus en ingesloten. Ze zijn allemaal in verzekering gesteld. De recherche van district Waterweg-Noord stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de vechtpartij.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-TARWEWIJK- Politiemensen hielden vrijdagavond drie straatrovers aan. Rond half negen werd een 50-jarige Rotterdammers op de Mijnsherenlaan met geweld van zijn portemonnee beroofd door drie personen. Politiemensen stelden direct een onderzoek in naar de verdachten en met behulp van camerabeelden van metrostation Maashaven werd gezien dat de verdachten waren ingestapt in de metro. Hierop werd de metro stilgezet op metrostation Wilhelminaplein en konden de drie verdachten worden aangehouden. De drie, twee Rotterdammers van 16 en een 17-jarige inwoner van Poortugaal, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
NIEUWE-TONGE- Politiemensen hielden vrijdagavond een man aan nadat deze een andere man met een mes had gestoken. Rond negen uur had de verdachte, een 32-jarige inwoner van Sommelsdijk op een bedrijfsterrein aan de Langeweg een 30-jarige man uit Nieuwe-Tonge met een mes in zijn arm gestoken. Toen de politie arriveerde was de verdachte nog op het terrein, hij werd direct aangehouden. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland. De aanleiding van de steekpartij ligt in de relationele sfeer.


* POLITIE HOUDT ZES PERSONEN AAN NA ONENIGHEID IN TANKSTATION

ROTTERDAM-WEST- Politiemensen hielden vrijdagochtend zes verdachten aan voor openlijke geweldpleging. Rond zes uur 's ochtends ontstond in een tankstation aan de 's Gravendijkwal onenigheid tussen een groepje van vier Rotterdammers en een 28-jarige Rotterdammer. Naast de klappen die er over en weer vielen is er ook met verschillende goederen uit de winkel, zoals flessen en stellingen, naar elkaar gegooid. De 28-jarige Rotterdammer raakte aanzienlijk gewond in zijn gezicht en moest in het Erasmus MC worden geopereerd. De andere vier, Rotterdammers van 23, 24, 25 en 26 jaar oud, raakten licht gewond. De vijf mannen en een 29-jarige vrouw uit Zwolle, die met het slachtoffer was, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Toen bleek dat de vrouw niets met de openlijke geweldpleging te maken had, is zij heengezonden. De Rotterdammers van 23, 24, 25 en 26 jaar oud zijn ingesloten.