Wat is er geworden van "Camp Vogelsang" in de Duitse Eifel?

25.06.2007 / 10:03 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Nationalpark eifel

Nationalpark eifel

Wat is er geworden van "Camp Vogelsang" in de Duitse Eifel?

NATIONALPARK EIFEL, VOGELSANG IP, Duitsland, June 25 /PRNewswire/ --


- Een ontdekkersprogramma speciaal voor de Belgische en Nederlandse bezoeker

Eind 2005 liep het militaire gebruik af van het voormalige Belgische militaire oefenterrein "Camp Vogelsang" in de Duitse Eifel. Een gemarkeerd wandelwegennet van meer dan 50 kilometer vormt sindsdien het vlak over de Belgische grens gelegen panoramalandschap dat momenteel onderdeel is van het Nationalpark Eifel en voor bezoekers toegankelijk is. Tegelijkertijd werd het in het midden van het Nationalpark gelegen terrein van de voormalige Nationaal-Socialistische "Ordensburg Vogelsang" omgevormd tot een internationaal trefpunt en cultuurtoeristisch centrum.

Nu al zijn het Nationalpark Eifel en Vogelsang geliefde trekpleisters voor Belgische en Nederlandse bezoekers. "Ontdekkersdagen" die in verschillende talen worden gehouden, bieden op de zomerzondagen van juli en augustus van dit jaar een aantrekkelijke combinatie van cultuur en natuur. Het programma: Speciaal opgeleide gidsen begeleiden in het Nederlands en Frans de bezoekers door het indrukwekkende landschap van het Nationalpark en naar het monument Vogelsang. "Bienvenue, welkom!" is het motto.

De "ontdekkersdagen" starten 's zondags om 11.30 uur vanaf het forum Vogelsang met een 45-minuten durende rondleiding door Vogelsang (kosten: 2 euro per persoon, reservering niet verplicht). U krijgt een spannend kijkje in de geschiedenis en de toekomst van het 100 hectare tellende, grote terrein. Vogelsang werd in 1934 als scholingsplaats door het Nationaal-Socialistische regiem opgericht. Na de Tweede Wereldoorlog dienden de gebouwen tot 2005 als kazerne voor het omliggende militaire oefenterrein.

Na een culinaire pauze start om 13.00 uur het tweede deel van het programma: een wandeling met gids door het Nationalpark Eifel, het jongste Duitse nationale park. Onder leiding van gecertificeerde boswachters loopt u door de bossen van het Nationalpark naar het "dode dorp" Wollseifen. Na ongeveer drie uur eindigt de gratis wandeling weer bij het beginpunt Vogelsang.

Faciliteiten ter plekke: grote parkeerplaats voor bezoekers (3 euro/dag), bezoekersinformatie, restaurant, boekwinkel, tentoonstelling, panorama-uitzicht

Routebeschrijving: via Maastricht of Lüttich richting Eifel/Rursee

www.nationalpark-eifel.de, wetzel@nationalpark-eifel.de

www.vogelsang-ip.de, petra.kleen@vogelsang-ip.de

Persfoto's, meer informatie:
Petra Kleen,
tel +49-(0)2444-91579-20

Contact:

Persfoto's, meer informatie: Petra Kleen, tel +49-(0)2444-91579-20