Politie Haaglanden

Perberichten 25 juni

Haaglanden, 25-06-2007

Auto-inbreker aangehouden
Den Haag - Dankzij twee oplettende getuigen hebben politieagenten zondagmiddag omstreeks 16.30 uur een auto-inbreker aangehouden. De politie kreeg een melding dat er op het Hubertusviaduct ingebroken werd in een auto. Dankzij het door de getuigen opgegeven duidelijke signalement konden de agenten de man aanhouden. Op het politiebureau bekende de man dat hij in de auto ingebroken had.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Surveillerende agenten hielden maandagmorgen omstreeks 03.50 uur een 67-jarige Hagenaar aan omdat hij met drank op achter het stuur zat. De agenten zagen de man midden op de weg stilstaan en naar zijn auto kijken. Toen de man vervolgens instapte en met twee wielen tegen het trottoir reed, hielden de agenten hem aan. Bij de ademanalysetest blies hij 345 ugl. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Aanrijding tussen auto en tram
Den Haag - Bij een aanrijding tussen een tram en een personenauto is zondagavond een 34-jarige Hagenaar gewond geraakt. Het slachtoffer reed in zijn personenauto op de kruising Weteringkade - Weteringplein toen de bestuurder van een tram hem geen voorrang verleende. Hierop botste de tram tegen de personenauto. De bestuurder van de auto moest door de brandweer uit zijn auto geknipt worden en is met rug- en nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de trambestuurder, een 43-jarige Leidschendammer, is vanwege nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. De tram zal technisch onderzocht worden en de politie doet verder onderzoek in de zaak.

Gebotst op de kruising
Den Haag - Surveillerende agenten reden zondagavond omstreeks 19.30 uur over de kruising Scheveningseweg - Burgemeester van Karnebeeklaan toen zij zagen dat daar zojuist een aanrijding tussen twee personenauto's had plaatsgevonden. De wagens waren op elkaar gebotst nadat de bestuurder van een Opel Astra, een 18-jarige man uit Monster, geen voorrang had verleend aan een Mercedes-taxi. De taxichauffeur, een 50-jarige man uit Voorburg, verklaarde dat het leek alsof de Astra stopte, maar dat de aanrijding onvermijdelijk was toen de bestuurder hem toch geen voorrang verleende. De bijrijder uit de Astra, een 19-jarige vrouw uit Ter Heijde, is met last van haar hoofd en ribben vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Getuigen beroving gezocht
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een straatroof, zondagmiddag omstreeks 15.45 uur. Een 46-jarige man uit Strijen liep toen op de van Limburg Stirumstraat en werd bij het passeren aangesproken door twee jongens. Op het moment dat de man stopt om de jongens te woord te staan, trekken zij hem onmiddellijk een inham in en beroven hem onder bedreiging van een mes van zijn sieraden en tas. Vervolgens moet de man zich omdraaien en tot tien tellen, terwijl de daders zich uit de voeten maken.

Hij omschrijft de daders als volgt: Dader 1 met mes: Antilliaanse man, leeftijd ongeveer 30 jaar, +/- 1m75 lang, flink/gezet postuur met een bol gezicht, zwart gemillimeterd haar. Hij droeg een beige vest tot over zijn heup met daaronder een zwart T-shirt, een zwarte dunne broek met zwarte nette schoenen daaronder. Op zijn hoofd droeg hij een wit petje.
Dader 2: Antilliaanse man, leeftijd ongeveer 30 jaar, iets langer dan dader 1, ongeveer 1m85 lang, mager postuur, zwart kort haar langer dan dader 1. Hij droeg een zwart trainingspak met daaronder een wit T-shirt. Daaronder witte sportschoenen. Op zijn hoofd droeg hij een wit/geel petje, maar de kleur was hoofdzakelijk geel. Heeft u informatie over dit incident of denkt u de daders te kennen, meldt u dan bij Politie Haaglanden op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0900-8877.

Snelheidscontroles
Den Haag Op diverse tijdstippen hield de politie op zondag 24 juni snelheidscontroles op de Benoordenhoutseweg. In totaal zijn 2630 voertuigen gepasseerd, waarvan 56 automobilisten binnenkort een proces verbaal thuis kunnen verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

Man rijdt bijna agenten omver
Den Haag Politieagenten die 25 juni om 00.30 uur bij een aanrijding stonden op de N14 werden bijna omver gereden door een 26-jarige automobilist uit Amsterdam. De Amsterdammer, die alcohol had gedronken, blies 470 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man kreeg een proces verbaal.

Vier jongens aangehouden na geweldpleging
Leidschendam De politie heeft op zondag 24 juni omstreeks 18.45 uur vier jongens, in de leeftijd van 12 tot 14 jaar aangehouden. De jongens liepen, gewapend met stokken en buizen over het Schadeken en sloegen een 12-jarige Hagenaar daarmee in het gezicht en op zijn rug, waardoor het slachtoffer enige tijd buiten bewustzijn raakte. Meerdere personen zijn getuige geweest van deze geweldpleging. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de minderjarige jongens, waarna zij door hun ouders aan het politiebureau werden opgehaald.

Vernieling in hotel
Leidschendam Een 30-jarige Hagenaar maakte zich op zondag 24 juni omstreeks 08.15 uur zo boos, omdat hij in een hotel aan het Weigelia geen alcohol kreeg, dat hij met glazen en planten begon te gooien. Namens het hotel werd aangifte van vernieling gedaan, waarop de Hagenaar werd aangehouden. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veel teveel op
Wassenaar Politieagenten controleerden 24 juni om 20.50 uur een automobilist op de Wassenaarseslag. De 42-jarige man uit Wassenaar, die met een dubbele tong sprak en onvast ter been was, blies aan het bureau 835 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de Wassenaarder is ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal.

Vechtpartij op Duindigt
Wassenaar Op de renbaan Duindigt hield de politie 24 juni om 22.30 uur twee mannen aan die betrokken waren bij een vechtpartij. De mannen (49 en 59 jaar) beiden uit Den Haag worden ervan verdacht een 36-jarige man uit Deurze te hebben mishandeld. De politie onderzoekt de zaak

Wapenverzamelaar moet alles inleveren
Rijswijk - De politie voerde zondag 24 juni rond 16.30 in het kader van de wapenwet op verschillende adressen een controle op vergunninghouders uit. Bij een woning aan de Steenvoordelaan, bleek de persoon die zij wilden controleren, verhuisd. Wel zagen de agenten diverse wapens aan de muur in de gang hangen. Bij verdere controle werden er nog meer in de woonkamer aangetroffen. De politie nam 26 wapens in beslag, variërend van pistolen en ploertendoders tot nepwapens en ander wapentuig. Een 35-jarige man en een 32-jarige vrouw die in de woning aanwezig waren, kregen een proces-verbaal.

Even mijn ogen dicht
De Lier/Delft Een 46-jarige man uit Nootdorp deed 24 juni om 17.25 uur even zijn ogen dicht. Het moment was alleen ongelukkig, hij reed op dat moment in een auto op de Woudseweg. Hij reed de berm in en de auto kantelde. De man kwam met de schrik vrij.

Ruzie met slok op eindigt in de berm
De Lier Een beginnend bestuurder van 18 jaar uit De Lier had 24 juni s ochtends ruzie met zijn moeder en stapte in de auto om een blokje om te rijden. Hij raakte op de Veilingweg in de berm en verloor de macht over het stuur. Hij raakte een wegversmallingsheuveltje, twee paaltjes, een verkeersbord en een markeringsbord en kwam in de bosjes tot stilstand. Hij raakte niet gewond. De politie liet de Lierenaar blazen, met om 09.15 uur 680 ugl. als resultaat. De ondergrens van alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving en ligt de grens op 88 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.