Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl en haar gebruikers halen ruim 80.000 euro op voor Jantje Beton

Grootschalige inzamelingsactie op Marktplaats.nl enorm succes

Emmeloord, 25 juni 2007 - Marktplaats.nl en haar gebruikers hebben in de afgelopen drie weken samen ruim 80.000 euro ingezameld voor Jantje Beton. Met het opgehaalde geld worden nieuwe, speciaal gecreëerde speelkisten aangeschaft voor ruim 80 speelpleinen in Nederland. Hiermee kunnen vele kinderen in Nederland samen buitenspelen. Aanleiding voor de inzamelingsactie was de 100 miljoenste advertentie die onlangs op Marktplaats.nl werd geplaatst. Hierop besloot de grootste advertentiesite van Nederland om zich samen met haar gebruikersgemeenschap in te zetten voor een andere gemeenschap. Afgelopen zaterdag is de cheque tijdens de eerste Marktplaats-dag sinds haar oprichting aan Henk Kasbergen, directeur van Jantje Beton, overhandigd.

Henk Kasbergen, directeur van Jantje Beton, is heel blij met het opgehaalde geld: "Gewoon buiten spelen is niet meer overal in Nederland vanzelfsprekend. Dit komt door gebrek aan ruimte en door sociale onveiligheid. Op een Jantje Beton Speelplein zijn die ruimte en veiligheid er wel. Buurtbewoners ontmoeten elkaar en kinderen kunnen lekker samen spelen. Dankzij de succesvolle actie van Marktplaats.nl is er straks weer nieuw, spannend spelmateriaal. Hartelijk dank Marktplaats-gemeenschap namens al die kinderen die er straks heerlijk mee kunnen spelen!"

Eerste Marktplaats-dag
Tijdens de Marktplaats-dag op het terrein van zwembad de Bosbad in Emmeloord zette de site ook haar gebruikers in het zonnetje. Onder het genot van optredens van onder meer Chipz en de coverband Jetlag Overdrive leefden de Marktplaats-gebruikers zich uit op een stormbaan, het springkussen, een bungee en een zweefmolen. Ook maakten ze hun eigen Idols-dvd, stonden er 150 verkoopkramen klaar waar ze onderling konden handelen en maakten ze kennis met de medewerkers van Marktplaats.nl. De dag is afgesloten met een knallend optreden van Tambora Percussion, die liet zien dat overal een ritme uit te halen is; van een fiets tot een afvalbak en van blote buiken tot plastic stoelen.

Kijk vanmiddag voor foto's van de Marktplaats-dag op www.marktplaats.nl.

Over Jantje Beton
Jantje Beton komt op voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want als kinderen samen spelen, leren ze samenleven! Kijk voor meer informatie op: www.jantjebeton.nl.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 180.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl. ###