Gemeente Nieuwegein

Nieuwbouw theater verplaatst naar oost

In de raadsvergadering van 22 juni heeft de gemeenteraad besloten (29 stemmen voor, 3 stemmen tegen) dat de nieuwbouw van theater en kunstencentrum De Kom verplaatst naar het oosten van de nieuwe Binnenstad ter hoogte van waar nu de Tinnegieterstede is. Met de verplaatsing wordt een aantal knelpunten in het project opgelost en wordt een aantal ruimtelijke en kwalitatieve verbeteringen doorgevoerd.

Frits van Dongen, de architect van het nieuwe theater en kunstencentrum weet nu op welke locatie hij het nieuwe theater moet gaan ontwerpen en kan aan de slag. Naar verwachting is het voorlopig ontwerp eind 2007 gereed. Dan zijn de eerste plaatjes te zien van hoe het zal gaan worden.

Het nieuwe Theater en kunstencentrum en het nieuwe Stadshuis (met onder meer het gemeentehuis, de bibliotheek, het Centrum voor Beeldende Kunst, het maatschappelijk centrum en het UWV) liggen straks aan twee levendige pleinen in het oosten van de Binnenstad: het Stadsplein en het Stadsbalkon. Op het Stadsplein dat vloeiend doorloopt in het Stadsbalkon kunnen in de toekomst ook evenementen en de weekmarkt worden gehouden.

Lees ook het eerdere bericht over de verplaatsing van het theater.


-25 juni 2007-